szerző:
hvg.hu

Miközben folyik az etikai vizsgálat, amely feltárja, hogyan ültethettek be nyolc embriót Nadya Suleman méhébe, a boldog kismama weboldalt kezdett, ahol örömmel veszi a pénzbeni támogatást, sőt, filmes, könyves karriert fontolgat.

Nem nagyon van olyan ember, aki ne kérdőjelezné meg Nadya Suleman motivációjának helyességét, amiért már meglévő hat gyermeke mellé lombik nyolcasikreket szült, még a vele interjút készítő riporterek is alig-alig voltak képesek elrejteni véleményüket.

Az internetes oldalakon is szinte csak negatív vélemények olvashatók, amikor pedig Suleman elindította weboldalát, amelyen jelezte, hogy nem utasítja el az ikrek felnevelésére szánt kisebb-nagyobb összegeket, még halálos fenyegetéseket is kapott a neten.

Az igen látványosan negatív megítélés ellenére Sulemannak a becézésre hajlamos amerikai média már külön nevet is adott, ő az octomom – a nyolcasmama. Az E!Online nevű szórakoztatóipari portál egyik újságírója szerint viszont az sincs kizárva, hogy a nyolcasmamából tévésztár legyen és/vagy könyvet “írjon” hihetetlen kalandjairól. “Egy rakás szerencsétlenség” – mondta róla Terence Noonan, aki két évig volt a Warner Bros. egyik valóságshowjának producere. “És pont amennyire nem értesz egyet azzal, amit tett, annyira nem bírod abbahagyni a nézését.” A TLC nevű tévécsatorna, amely több sokgyerekes realityvel is sikert aratott már, szintén azt állította, hogy komolyan fontolgatják egy Sulemannal közös műsor ötletét.

Igaz, a nyolcasmamának egyelőre hiányzik egy fontos eszköze a valódi sztárrá váláshoz, mégpedig a képviselet. A sikerhez feltétlenül szüksége lenne egy ügynökre, szóvivőre vagy valakire, aki intézi az ügyeit. Az ilyesmivel foglalkozó cégek egyelőre nem igazán látják a lehetőséget Nadya Sulemanban, az ikrek születése óta eltelt rövid idő alatt máris két vállalat hagyta ott a kismamát. Az első cég üzenetrögzítője szerint az Ambassador képviseli a nyolcasmamát, de Wes Yoder, a cég elnöke sietett ezt tagadni. “Az Ambassador nem írt alá képviseleti szerződést és ez nem is áll szándékunkban” – mondta Yoder. De nem mindenki ennyire elutasító, legalábbis a könyvpiaci résztvevők közül.

“Azt hiszem, egyetlen feltétellel vállalnám a képviseletét, mégpedig, ha beleegyezne, hogy előjöjjön és elmondja a teljes igazságot” – mondta Sara Lien, a BRIO nevű kiadóvállalat PR-igazgatója. “Nem vagyok benne biztos, hogy ezt fogja tenni, és ettől a megítélése egyre rosszabb lesz” – tette hozzá Lien.
“Amíg labilisnak, ellenszenvesnek vagy önzőnek látszik, addig előfordulhat, hogy vonzza a nézőket a televízióhoz vagy egy magazin fotósorozatához. De azt hiszem, elég valószínűtlen, hogy az emberek el akarnák olvasni a könyvét” – mondta a témával kapcsolatban a Skyhorse kiadó tulajdonosa, Bill Wolfsthal.

Érdekes módon egyébként korábban a kiadóknak nem volt azzal kapcsolatban sem erkölcsi aggályuk, sem más fenntartásuk, hogy kiadják az O.J. Simpsonról szóló If I Did It (Ha én tettem) című könyvet, amiben Simpson részletesen elmagyarázta, természetesen pusztán irodalmi fikcióként, hogyan provokálta ki a felesége, hogy megölte. Ehhez képest a nyolc gyerek igazán semmiségnek tűnik, szinte már felemelő téma.

Közzétettük a bérlakások visszavételének tervét, nekünk rontott Gulyás Gergely

Közzétettük a bérlakások visszavételének tervét, nekünk rontott Gulyás Gergely

Egyre közelebb Indiához a Wizz Air

Egyre közelebb Indiához a Wizz Air

Okosórája segítségével mentettek ki egy elesett biciklist

Okosórája segítségével mentettek ki egy elesett biciklist

Így reagálta le Karácsony a harsogó cirkuszi indulót - videó

Így reagálta le Karácsony a harsogó cirkuszi indulót - videó

Olyan forró volt a nyár, hogy felbukkant a víz alól a spanyol Stonehenge

Olyan forró volt a nyár, hogy felbukkant a víz alól a spanyol Stonehenge

Brad Pitt bemutatta, milyen az, amikor úriember (videó)

Brad Pitt bemutatta, milyen az, amikor úriember (videó)