szerző:
kadarm

Véget ért Amerikában az eddig talán legnagyobb nyilvánosságot kapott zaklatási per, amely az ESPN csatorna egyik sportriporterén kívül még 16 nőt érintett. A zaklató 2,5 év letöltendő börtönbüntetést kapott és bocsánatot kért, de hiába.

Bizonyos hírességeknél bevált kommunikációs eszköz a lesivideók és lesifotók kiszivárogtatása a sajtónak, minimális költséggel azonnali és aránylag hosszantartó ismertséget lehet elérni ilyen módon. Erin Andrews, az ESPN csatorna sportriportere azonban nem tartozik ebbe a körbe, róla valóban illegális körülmények között készült videók kerültek fel az internetre. Andrews-t egy Michael Barrett nevű, 49 éves biztosítási szakember követte államról-államra, hogy a szállodai szobákban lyukat fúrva lefilmezze a riportert meztelenül. A nyomozás során kiderült, hogy Barrett nem csak Andrews iránt érdeklődött betegesen, rajta kívül 16 meg nem nevezett nőről is készített illegális felvételeket a tudtuk nélkül, s a műsorvezető videóival együtt feltöltötte az internetre, illetve megpróbálta eladni őket.

©

A nagy nyilvánosságot kapott per során olyan vélemények is megjelentek a médiában, miszerint Andrews “megérdemelte”, amit kapott; egy másik csatornánál dolgozó kolléganője szerint “a sportriportereknek okosnak kell lenniük, nem a férfi nézők vágyainak megfelelni”. Hogy a kolléganő itt pontosan mire is célzott, azt nem fejtette ki, de bizonyos magyarázatok szerint Andrews “kihívó” külsejével volt gondja, ami leginkább a szőke hajban, a diszkrét sminkben és a divatos ruhákban merül ki valószínűleg. “Amikor meghallottam, hogy 16 másik nő is belekeveredett az ügybe, azon tűnődtem, mire is gondoltak azok az emberek, akik ezeket a megjegyzéseket tették. Ez a 16 nő is megérdemelte? Ők is egy bizonyos csoport vágyainak feleltek meg?” - tette fel a kérdést Erin Andrews. “Akikkel ez megtörtént, azoknak tudniuk kell, hogy nem ők a hibásak” - jelentette ki az újságíró.

A riporternőt a tudósítások szerint rendkívül mélyen érintette a tárgyalás, alaposan kikelt zaklatója ellen. Amikor Barrett bocsánatot kért és próbált a gyerekeire hivatkozni, Andrews felhívta a figyelmét, hogy ő is a lánya valakinek, akinek most összetört a szíve, hogy a kislányát meztelenül mutogatják idegeneknek. Az áldozat Barrett bocsánatkérését sem tartotta őszintének és nem is fogadta el. “Csak azt bánja igazán, hogy elkapták” - mondta a riporter a tárgyalás után az újságíróknak, és határozottan keveselte a zaklatóra kiszabott 2,5 évet. “Maga erőszakot követett el rajtam és más nőkön. Maga egy szexuális ragadozó, egy deviáns, akit be kell zárni” - mondta Andrews a tárgyaláson.

A 30 hónapos börtönbüntetés mellett Michael Barrettet pénzbírságra is kötelezte a bíróság, de Andrews ügyvédei szerint a legnagyobb elégtétel a nyilvános megaláztatás, ami a zaklatót jelenleg sújtja, mert ezáltal tudja csak legalább valamennyire érzékelni, mit is követett el.

Erin Andrews amolyan terápiaként a Dancing With The Stars című műsorban lép fel legközelebb, hogy “bebizonyítsa, nem fél, és képes továbblépni” - fogalmazott.

Íme a Golden Globe-jelöltek listája

Íme a Golden Globe-jelöltek listája

Molnár Zsolt mellett a II. kerület MSZP-s polgármesterét is megzsarolta az Angyal ügyvédje

Molnár Zsolt mellett a II. kerület MSZP-s polgármesterét is megzsarolta az Angyal ügyvédje

Továbbra is teljes a káosz Párizsban a tüntetések miatt

Továbbra is teljes a káosz Párizsban a tüntetések miatt

Beperelt egy céget a Facebook, mert csúnyán átverték a felhasználókat

Beperelt egy céget a Facebook, mert csúnyán átverték a felhasználókat

Új-zélandi vulkánkitörés: eddig öt halottról tudni

Új-zélandi vulkánkitörés: eddig öt halottról tudni

Mehet a YouTube-on a kivégzés is, ha csak játszásiból van

Mehet a YouTube-on a kivégzés is, ha csak játszásiból van