szerző:
life-style.hu

35 különféle növény illatozik a Vakok És Gyengénlátók Szövetségének új díszkertjében, amely a L’Occitane által...

35 különféle növény illatozik a Vakok És Gyengénlátók Szövetségének új díszkertjében, amely a L’Occitane által kezdeményezett jótékonysági programnak köszönhetően jöhetett létre. A díszkert első ütemének ünnepélyes átadására június 15-én került sor, a programban már korábban is közreműködő hírességek egy fát ültettek el közösen az Illatok kertjében.

A natúrkozmetikumokat forgalmazó francia vállalat számára megalakulásától kezdve fontos volt a társadalmi felelősségvállalás, a vakok és gyengénlátók patronálása pedig különleges figyelmet kap a cégen belül. Már 1997-ben megjelentek a Braille-írással felcímkézett termékek a L’Occitane palettáján, 2001-ben pedig az ORBIS nevű nemzetközi civil szervezettel építettek ki partneri viszonyt, melynek keretében a világ legszegényebb országaiban oktatással és megelőzéssel harcolnak a vakság ellen. Alapítványuk ezen túl támogatja a Burkina Faso-i nőket, és azok írás-olvasás oktatását, valamint több múzeumot is.

A L’Occitane magyarországi képviselete 2009 decemberében indította el „Illatvarázslat a Vakok Szövetségéért” jótékonysági akcióját, melynek keretében közismert emberek segédkeztek a L’Occitane egyik üzletében, hogy így az minél nagyobb összeggel támogathassa a Magyarországi Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét. Többek között Szabó Győző, Schell Judit és Csomor Csilla is a pult mögé állt, hogy munkájával felhívja a figyelmet a jótékonysági akcióra.

A hírességek lelkes közreműködésének is köszönhetően a L’Occitane támogatásával most megvalósulhatott a Szövetség régóta dédelgetett álma: székházuknál elkészült az Illatok kertje, melyben látók és nem látók egyaránt megtapasztalhatják, hogy hogyan hat az érzékszervekre az illatos kert. 35 különféle növénnyel ismerkedhetnek meg a látogatók, ahol a vakok és gyengénlátók tájékozódását Braille-írással készült feliratok is segítik. A növények között megtalálhatóak azok is, melyeket a L’Occitane natúrkozmetikai termékei megalkotásakor felhasznál: például a Verbéna, a Bazsarózsa, a Citromfű, vagy éppen a Levendula.

A kert egyik ékessége lehet majd az a mandulafa, amelyet Barabás Éva, Kovács Ágnes, Novák Péter és Kovács András Péter közösen ültetett el a kertben. Ők valamennyien elkötelezett támogatói a L’Occitane által megfogalmazott társadalmi céloknak, s részt vettek a decemberi jótékonysági akcióban is.

„A természet védelmén túl a L’Occitane életében mindig is fontos szerepe volt a társadalmi szerepvállalásnak. A Vakok és Gyengénlátók Szövetségének munkáját pedig kiemelten fontosnak tartjuk, ezért egy hosszú távú együttműködésben gondolkodunk.” – mondta el Burgmann Tamás, a L’Occitane magyarországi képviseletének vezetője. – „A most átadott kertet ezért csak egy első lépésnek tekintjük, terveink szerint a jövőben tovább bővítjük a területet.”

Az Illatok kertje a Hermina út 47. szám alatt hétköznap 8.00 és 17.00 óra között várja a látogatókat.

 

Általános sztrájk kezdődött Katalóniában

Általános sztrájk kezdődött Katalóniában

Lezajlott az első csak női űrséta

Lezajlott az első csak női űrséta

Bödőcs: Nincs ellenemre, hogy némi bors került az álkeresztény kleptokrácia orra alá

Bödőcs: Nincs ellenemre, hogy némi bors került az álkeresztény kleptokrácia orra alá

Pénteken lesz az első tisztán női űrséta - kövesse velünk élőben

Pénteken lesz az első tisztán női űrséta - kövesse velünk élőben

Friss túró rudit enne Londonban? Ennek mára már semmi akadálya!

Friss túró rudit enne Londonban? Ennek mára már semmi akadálya!

Beindult a NASA Marsra kiküldött robotvakondja

Beindult a NASA Marsra kiküldött robotvakondja