szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai jazz zongorista Chick Corea nevével fémjelzett új formáció a THE FREEDOM BAND ad koncertet Veszprémben.

Az amerikai jazz zongorista Chick Corea nevével fémjelzett új formáció a THE FREEDOM BAND ad koncertet Veszprémben. Ebben a felállásban elõször játszanak hazai színpadon. A 21. század egyik legtermékenyebb jazz zongoristájának új quartettjében olyan nagy nevek sorakoznak fel, mint a szaxofonos Kenny Garrett, a bőgős Christian McBride vagy a legendás, immár 85 éves dobos: Roy Haynes. Garrett és McBride korábban már játszottak Corea Five Peace Band és a Remembering Bud Powell nevű formációjában is. Ez utóbbinak egykor Roy Haynes is tagja volt. Az egyik legtöbb felvételen hallható dobos, Corea mérföldkőnek számító 1968-as Now He Sings, Now He Sobs felvételén szintén közreműködött.

©
Corea eddig 16 Grammy-díjat valamint 50 Grammy-jelölést kapott. 2005-ben a németországi Ruhr Piano Festival díját vehette át, melyet először adtak jazz zongoristának, 2006-ban pedig neki ítélték a Nea Jazz Masters díjat, ami az amerikai jazz-színtér legrangosabb elismerése. 2010-ben a Five Peace Band Live c. albumát a legjobb instrumentális jazz album kategóriában jutalmazták Grammy-díjjal.

Közreműködik:
Chick Corea           - zongora, billentyűs hangszerek
Christian McBride - bőgő
Kenny Garrett         - alt szaxofon
Roy Haynes            - dob

A Veszprémi Ünnepi Játékokról további információt ide kattintva érhet el.

Az E.ON csoport 2004 óta támogatja a magyarországi fesztiválpaletta egyik valóban kiemelkedő eseményét, 2009 óta már főtámogatóként, a Veszprémi Ünnepi Játékokat.

Az öt napos fesztivál a hangszeres muzsika, a jazz és a könnyedebb stílus kedvelőinek nyújt igazi csemegét olyan világhírű külföldi és magyar művészek fellépésével, mint Chick Corea, Jose Cura, Komlósi Ildikó, az Earth Wind & Fire együttes és Khaled.

Az E.ON vezető energetikai vállalatcsoport elkötelezett támogatója a kultúrának, ezen belül külön hangsúlyt fektet a szolgáltatási területén megrendezésre kerülő kulturális események és fesztiválok támogatására. A Veszprémi Ünnepi Játékok kiemelkedő művészeti színvonalával, különleges helyszínével és hagyományteremtő törekvéseivel méltán része a cégcsoport által támogatott események sorának.

Kivonul Magyarországról az Aegon

Kivonul Magyarországról az Aegon

Elvesztette magánvagyon jellegét: tíz éve volt a nagy nyugdíjlenyúlás

Elvesztette magánvagyon jellegét: tíz éve volt a nagy nyugdíjlenyúlás

Lemondott Szájer József

Lemondott Szájer József