szerző:
Lukács Andrea
Tetszett a cikk?

Kaliforniában már öt pornófilmes felfüggesztette forgatásait miután egy színészről kiderült, hogy HIV fertőzött. A hvg.hu megkérdezte Vad Katit és Kovit, hogy a magyar felnőttfilm-iparban volt-e már hasonló vészhelyzet.

Egy kaliforniai alapítvány által működtetett egészségügyi központ havonta 1200 pornószínész vizsgálatát végzi el, melyen kötelezően részt kell venniük a szereplőknek. Az egyikük AIDS tesztje pozitív lett, így a klinika karanténba zárta az illetőt. Személyazonosságát és nemét nem árulták el, viszont az összes vele testi kapcsolatba került kollégát próbálják lenyomozni és elzárni. Ezért már öt pornófilm-produkciós cégnek fel kellett függesztenie a forgatást, de még több is lehúzhatja a rolót, legalábbis ideiglenesen - írja a Daily Telegraph.

Az egyik érintett vállalat, a Vivid Entertainment Group and Wicked Pictures alapítója, Steven Hirsch így nyilatkozott: "A felnőttfilmes cégek felelősségteljesek, senki sem szeretné, hogy további emberek megfertőződjenek", elmondása szerint megtesznek mindent, hogy ezt megakadályozzák.

2004-ben hasonló pánikhullám söpört végig az Egyesült Államokban az iparon, amikor néhány színészről kiderült, hogy az immunhiányos kórban szenved. Darren James, aki abban az időben volt pályája csúcsán egy interjúban most elmesélte, hogy mégsem tanultak a filmesek az esetből, és hamar visszatért minden a régi kerékvágásba. A színészek szerinte azóta sem védekeznek megfelelően. Az eset hatására Kalifornia állam kilátásba helyezte az óvszer kötelező használatát a pornográf produkciók forgatásain.

Megkérdeztük a magyar pornóvilág elismertjeit, Vad Katit és Kovit, hogy nálunk mi a helyzet. A Michelle Wild néven befutott, mára megszelídült, 30 éves színésznő elmondta, hogy itthon sokáig csak HIV-re tesztelték a szereplőket, de bevezették pár évvel ezelőtt azt a vizsgálatot, ami a hétköznapi nevükön ismert tripperre, szifiliszre, klamídiára illetve a hepatitisz B és C verziójára is kiterjed. „Erre azért is szükség volt, mert egy időben felhígult a szereplőgárda, és bár az olcsóbb munkaerő rövidtávon változatossággal kecsegtette a szakmát, hosszútávon vállalhatatlanná váltak a veszélyek” – világít rá Vad Kati, aki három évig volt az erotikus iparban, de 2003 óta nem szerepel már korhatáros filmekben.

©

Kovi, a négyszeres pornó Oscar-díjas producer nem hajlandó szóba állni a szerepelni vágyókkal addig, amíg fel nem mutatják a hivatalos, 30 napnál nem régebbi szűrővizsgálatról szóló igazolást. Kérdésünkre elmondta: „ha valakiről mégis kiderül, hogy fertőzött, akkor elindul a riadólánc, és mindenkit, akivel testi kapcsolatba került, kötelezünk arra, hogy rendkívüli szűrésnek vesse alá magát. Csak akkor dolgozhatnak tovább, ha egytől-egyig fel tudják mutatni a negatív eredményt, melyen szerepel az orvos aláírása és pecsétje”. A leghíresebb magyar felnőttfilmes emlékezett olyan esetre, amikor egy hónapra felfüggesztették a forgatást egy felelőtlenebb színész miatt. „A tapasztalatom szerint, ilyen csak akkor fordult elő, ha férfiként például homoszexuális, vagy olyan kétes hírű forgatásokon vett részt az illető előtte, ahol nem védekeztek megfelelően.” - mondta el kérdésünkre.

Az óvszer használatáról a produkciókban Kovi viszont így nyilatkozott: "A legtöbb felnőtt filmes cég nem használ a forgatásokon óvszert, mert a közönség nem fogadná el az így készült jelenetket. Ezért a legszigorúbban betartott orvosi ellenőrzésekkel próbáljuk megakadályozni a fertőzéseket, illetve azok esetleges továbbterjedését. Egyébként a modellek szűrését végző egyik egyészségügyi laboratórium megállapítása szerint a mi szakmánk sokkal tisztább, mint az úgynevezett civil szféra. Elég csak elmenni egy diszkóba: az alkalmi partnerek mikor kérnek egymástól bármi fajta egészségügyi igazolást szex előtt?"

 

 

 

hvg.hu Itthon

Pornóügy miatt ment neki a gárdakapitánynak a Jobbik-közeli portál

Élesen nekiment a Magyar Gárda főkapitányának és vezetésének a Jobbikhoz közel álló egyik hírportál, miután megtudta, hogy a pornós múltja miatt tavasszal kizárt gárdista nő továbbra is a szervezet tagja. Nem kizárt, hogy az ügy hátterében a Jobbik és a Magyar Gárda közötti konfliktus áll.

hvg.hu Világ

Pornófilmes botrány a Coca-Cola kampányában

Bocsánatot kért és leállította online kampányát a Coca-Cola, amely a Dr. Pepper nevű üdítőitalának népszerűsítése közben egy hírhedt fétispornó-filmre utaló állapotjelentést tett közzé egy 14 éves kislány Facebook-oldalán.

hvg.hu Tech

Már nem a pornó a legveszélyesebb a neten

Ma már csaknem mindenki tudja, hogy erotikus tartalmakat keresgélni a neten veszélyes lehet. Ez persze nem gátolja meg a lelkes felhasználókat abban, hogy buzgón kutassanak ilyen oldalak után. Ráadásul már nem is ezek a legveszélyesebb honlapok.

Elkészült a tészta, ami főzéskor teljesen más alakot vesz fel – videó

Elkészült a tészta, ami főzéskor teljesen más alakot vesz fel – videó

Nem kapott jelzést a külügy a Jemenben állítólag elrabolt és megölt magyar férfi ügyéről

Nem kapott jelzést a külügy a Jemenben állítólag elrabolt és megölt magyar férfi ügyéről

Az izraeli hadsereg megölte a Hamász egy katonai vezetőjét

Az izraeli hadsereg megölte a Hamász egy katonai vezetőjét