szerző:
hvg.hu

Cameron Diazt Snoop Dogg látta el, a Beatles első jointját pedig Bob Dylan sodorta. A sztárok, akik egymásnak mutatták a zöld utat.

Még iskolába járt Cameron Diaz, amikor Snoop Doggtól kannabiszt vásárolt, vallotta be múlt héten az amerikai Lopez Tonight talkshow-ban a színésznő. Egy évvel járt fölötte a rapper. “Nagyon magas volt és vékony, a feje tele volt kis copfokkal.” - emlékszik vissza Diaz, aki szerint Snoop Dogg volt akkoriban gimisek “ellátója”, így biztos, hogy vett tőle a long beach-i tini is egy adagot.

A Guardian összegyűjtött még néhány "zöld esetet". Bob Dylan például 1964 augusztusában a Beatles-szel bulizott együtt, amikor előkerült a sodort cigi. John Lennon így emlékezett vissza: “Füvet szívtunk, bort ittunk és úgy egyébként is: rocksztárok voltunk. Buli volt.” Talán a Yellow Submarine is ennek a vidám összejövetelnek eredményeképp pattant ki a gombafejekből.

Elvis Presley-ről 2009-ben Cybill Shepherd árulkodott. A simlis és a szende című sorozatból ismert színésznőnek rövid afférja során kínálgatott Presley néhány “dilibogyót”. Ám Shepherd állítólag nem volt hajlandó bevenni és a vécébe dobta őket. Néhány évvel később Elvis túladagolásban halt meg, Cybill pedig maradt jókislány. Szerepe szerint Bruce Willis partnereként a nyolcvanas évek híres szappanoperájában legalábbis úgy tűnt. A kilencvenes évek nem kedveztek neki, de az utóbbi időben újra elővették a szendét, méghozzá az L című leszbikus sorozatban. Ha a drogos múltjával miatt nem is, biszexuális hajlamával és fennhirdetett rajongásával Salma Hayek iránt ismént bekerülhetett a köztudatba.

Quentin Tarantino és Brad Pitt Becstelen Brigantyk forgatásán osztozott egy adag hasison, Tarantino viszont Pittre fogta a balhét, 2009-ben Howard Sternnek vallott a rendező, ami korántsem vetett jó fényt a hatgyermekes családapára. Brad Pitt ugyanis akkoriban azzal büszkélkedett, hogy leszokott a kannabiszról, mert az negatívan befolyásolta munkáját. Tarantino ehhez képest nem volt rest kiteregenti a szennyest, és arról mesélt, hogy az egyik közös útjukon Pitt előhúzott egy adag “anyagot” majd megmutatta, hogyan alkalmazható egy kólásdoboz pipaként. Tarantinónak nem volt új a dolog, de szívesen ejtőzött a színésszel.

A politika holdudvara sem mentes a füves sztoriktól. Samantha Cameron, a brit miniszterelnök felesége azzal dicsekedett még 2008-ban egy újságírónak, hogy egyetemista korában Tricky-vel, az elektronikus hangzásáról híres zenésszel múlatták az időt. David Cameron neje azt állította, hogy együtt járták a kocsmákat, biliárdoztak és néha előkerült egy kis kannabisz, más pszihedelikus anyagok társaságában. Azt nem merte bevállalni a konzervatív first lady a közvélemény előtt, hogy élt volna a szerekkel. Tricky-t is megkérdezték, ő azonban nem bizonyult hiteles forrásnak: még arra sem emlékszik, hogy valaha találkozott Cameronnal.

Halvány fogalma sincs
©

MTI Plázs

Egyre többen élnek a dizájnerdrogokkal

Egyre nagyobb veszélyt jelent a dizájnerdrogok használata számos amerikai szövetségi államban - figyelmeztettek a hét végén detoxikáló központok munkatársai és az amerikai kábítószer-ellenes hatóság (DEA) illetékesei.

MTI Itthon

NEFMI: azt is büntetni kell, aki csak két embernek adja oda a drogot

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) ifjúságügyi főosztályának vezetője a Népszabadságnak úgy fogalmazott: a törvény szigorával kell fellépni mindenki ellen, aki a kábítószer terjesztésében jelen van. Téglásy Kristóf úgy vélekedett: most a dílerek egy része magát fogyasztónak feltüntetve csúszik ki a törvény kezei közül.

Bálint Csaba Itthon

Honnan jönnek és hogyan terjesztik a legújabb drogokat?

A média időről időre talál egy új drogot. A hírek eddig nem ismert anyagokról szólnak, amelyek még tiltólistán sincsenek. Úgy tűnhet, mintha távoli titkos laboratóriumokban őrült tudósok fáradoznának azon, hogy létrehozzák a legújabb mérgeket. Ez azonban nem így van, illetve csak részben igaz ez a teória.

"Van itt vagy négy cigány, azt mondtad, a héten elégeted" - a fideszes Pócs János egy kazánba zárta alkalmazottját

"Van itt vagy négy cigány, azt mondtad, a héten elégeted" - a fideszes Pócs János egy kazánba zárta alkalmazottját

Buszok ütköztek Ghánában, legalább 60-an meghaltak

Buszok ütköztek Ghánában, legalább 60-an meghaltak

6 tuti tipp a jó alváshoz az 1600-as évekből

6 tuti tipp a jó alváshoz az 1600-as évekből

És akkor a Fidesz arca megmaradt, de mi lesz az országéval?

És akkor a Fidesz arca megmaradt, de mi lesz az országéval?

Gyalogátkelőn sodort el egy autó egy kislányt

Gyalogátkelőn sodort el egy autó egy kislányt

Orbán a lehetséges bukásáról beszélt a migrációs konferencián

Orbán a lehetséges bukásáról beszélt a migrációs konferencián