Ahogy várni lehetett, elmaradt az áttörés Trump és Putyin csúcstalálkozóján
Az orosz elnök, aki alig négy órát töltött az USA területén, már el is utazott Moszkvába.
A csokoládé finom és még egészséges is.
A csokoládé finom és még egészséges is. Az előbbit tudjuk tapasztalatból, az utóbbit tudósok hada igyekszik bizonygatni, a csoki jó fiatalodáshoz, szexhez, a stressz ellen, de a mostani hideg idő okozta hangulat javítására egészen biztosan. A csokoládé azonban nem csak kézből fogyasztva remek, hanem főzéshez is, mutatunk három pompás receptet. Akár egy egész háromfogásos ebédet végigkísérhet kedvenc ízünk, van itt leves, csatni a húshoz és a végére egy mousse. Jó étvágyat és jobb kedvet kívánunk!
Hideg epervelőleves fehércsokis csókokkal
Hozzávalók:
A leveshez
60 dkg eper
cukor, bazsalikom és citromlé ízlés szerint
A csókokhoz
2 tojásfehérje
10 dkg porcukor
1 teáskanál almaecet
5 dkg fehércsokoládé
Elkészítés:
Az epret annyi cukros vízben, hogy ellepje, feltesszük főni, éppen csak összerottyantjuk, majd botmixerrel pürésítjük. A levest nem kell átszűrni, ízlés szerint citromlével és bazsalikommal ízesítjük, majd hűtőbe tesszük, amíg a csókok elkészülnek. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzákanalazzuk a porcukrot, és addig verjük, míg kőkemény habot nem kapunk. Ebbe forgatjuk bele óvatosan az almaecetet és a korábban egész apróra vágott csokoládét. A habból sütőpapírra vagy szilikonlapra evőkanállal kupacokat teszünk, 100 fokon 45-50 percig szárítjuk. A csókokat a hideg levesen úsztatva tálaljuk.
Fűszeres csokimousse fenyőmagos tuile-val
Hozzávalók:
A csokimousse-hoz
10 dkg 70%-os étcsokoládé
10 dkg porcukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
2 dl tejszín
1 tojássárgája
3 tojásfehérje
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg és szerecsendió
frissen őrölt chili és rózsabors
A tuile-hoz
7 dkg fenyőmag
7 dkg porcukor
1 csomag Bourbon vaníliáscukor
1 tojásfehérje
1 dkg vaj
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
Először a kekszet kezdjük el készíteni. A fenyőmagot durvára daraboljuk, összekeverjük a cukorral, a vaníliáscukorral, a tojásfehérjével és az olvasztott vajjal. A masszát betesszük a hűtőbe pihenni, addig elkészítjük a habot. A tejszínt felforraljuk és az előzőleg vízgőz fölött megolvasztott csokoládére öntjük. Hozzákeverjük a tojássárgáját és a fűszereket. Amíg a keverék hűl, a fokozatosan hozzákanalazott cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A kész habot óvatosan a fűszeres-csokoládés masszába forgatjuk, az egészet fridzsiderben kihűtjük. Amíg a hab hűl, befejezzük a kekszet. A pihentetett masszába szitáljuk a lisztet, majd egy evőkanál segítségével korongokat formázunk belőle egy tapadásmentes tepsire vagy szilikonlapra. Előmelegített sütőben 150 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a a kekszeket. A kész habot gombócolva vagy tálkákban, a kihűlt kekszekkel együtt kínáljuk.
A receptek eredetileg a Life&Style kiadvány 2010 tavaszi számában jelentek meg.
Az orosz elnök, aki alig négy órát töltött az USA területén, már el is utazott Moszkvába.
Az együttműködés fontosságát hangsúlyozta Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök is a pénteki alaszkai orosz-amerikai csúcs után tartott sajtótájékoztatón, ám részleteket egyikük sem árult el. Trump viszont már Vlagyimirnek hívja a „nagyszerű politikusnak” nevezett orosz vezetőt.
A szakemberek érdeklődve figyelték, miként viselkedik az amerikai és orosz elnök a tárgyalásuk előtt.