szerző:
life-style.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Korábbi kapszulás kávégép tesztjeinkből egyértelmű volt, hogy a téma komolyan érdekli olvasóinkat, ezért a Citiz után...

Korábbi kapszulás kávégép tesztjeinkből egyértelmű volt, hogy a téma komolyan érdekli olvasóinkat, ezért a Citiz után egy másik Nespresso gépet is kipróbáltunk - és ismét nem csalódtunk a márkában.

A De’Longhi Nespresso EN-660R névre hallgató kávéfőzőbe a már megszokott Nespresso kapszuláinkat behelyezve, ha lehet, még ízletesebb kávét főzhetünk magunknak. A gép minden esetben, azonos a gyártás során előre beállított hőfokú, 19 bar nyomású vízzel főzi át a kapszulákat, hogy az elkészült kávé tökéletes ízű, és aromavilágú legyen.

Így nézett ki nálunk a tesztalany
A gép külön érdekessége, hogy tartozik hozzá egy levehető fél literes tejtartály – ami az elődhöz képest – közvetlenül csészénkbe engedi az általunk beállított mennyiségű tejhabot, ami után a tartályt egy mozdulattal levehetjük a gépről és a hűtőbe, vagy ha a tartály kiürült, a mosogatógépbe tehetjük.

A gép használata a jól megszokott módon történik, miután a megfelelő kapszulát kiválasztottuk és az adagolóba helyeztük, nincs más dolgunk, mint a kívánságunknak megfelelő kávétípust jelölő gombot megnyomva megvárni, míg kedvenc forró italunk elkészül.

A gép alapesetben hosszú- és rövid kávét tud főzni számunkra, de választhatjuk ezeket tejhabbal kiegészítve is. Ekkor először a hab kerül csészénkbe a tejtartályból, majd ezt követi a fekete nedű, ami, ha üvegpohárba főzzük, igen elegánsan mutat.

Külön pozitívum, hogy egy kis tálca betolásával egy nagyobb poharat is a gép alá tehetünk, így egy lungo, vagy latte macchiato megfőzése sem jelentett problémát. A gép egyébként az elkészült kávé kapszuláját automatikusan üríti, és jól láthatóan jelzi azt is, ha másfél literes víztartálya éppen kiürülni készül.

A tesztalany jobb képen, jobb helyen

Kávéimádó tesztelő-kollégáinkat kérdezve nem reprezentatív felmérésünkben arra jutottunk, hogy a gép dizájnja és az új tejhabosító mindenkinek bejött, azonban a tej-és víz tartályok leszerelése a gépről időnként kihívást jelentett, valamint azok kézi tisztítása sem volt a legegyszerűbb. Emellett sajnos többször is elkövettük azt a hibát, hogy a tejtartályt éjszakára a gépen hagytuk, így reggelre a tartós-tej megromlott benne.

Arra a következtetésre jutottunk, hogy ez a gép nem igazán való munkahelyre, persze ha nálunk fegyelmezettebb személyzet kezeli, akkor nyilván ott is megállja a helyét. Otthoni használatra viszont tökéletes, ahogy egyébként ez már be is bizonyosodott, hiszen több kollégánk ilyen főzi reggelente a kávét a saját konyhájában is - és nem bánták meg döntésüket. Felmerült még kritikaként egyik igen kifinomult ízlésű (háklis) tesztelőnk részéről, hogy a patronos megoldás nem biztosít elég fokozatot, de ez a technológia jellemzője, nem a Nespresso gépé. A vélemény ettől még érdekes, el is határoztuk, hogy a későbbiekben nem kapszulás gépet is tesztelünk majd.

És hogy kinek ajánljuk a Nespresso új kávéfőzőjét? Szinte mindenkinek, aki szereti a finom, professzionális módon elkészített kávékat, aki szeret otthon igazi tejhabbal készülő cappuccinót, vagy melange-ot inni, és nem sajnál ezért a gépért 80-100 ezer forintot kiadni.

Hogy ne csak a gépet mutassuk
©

 

Lázár János biciklivel gurult be a szavazókörbe

Lázár János biciklivel gurult be a szavazókörbe

Mentő és személyautó ütközött Nyíregyházán, egy ember meghalt

Mentő és személyautó ütközött Nyíregyházán, egy ember meghalt

Hiányolta a választási bizottság a zárt láncolatot a pécsi balhé felvételei között

Hiányolta a választási bizottság a zárt láncolatot a pécsi balhé felvételei között

Videó: Mozgásban a 3D-printerrel nyomtatott Lamborghini

Videó: Mozgásban a 3D-printerrel nyomtatott Lamborghini

Győr, a győztesek nélküli város

Győr, a győztesek nélküli város

Orbán csapdában: ha bosszút áll, ő duplázza meg az ellenzéki győzelem értékét

Orbán csapdában: ha bosszút áll, ő duplázza meg az ellenzéki győzelem értékét