szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legkülönlegesebb fogásokat kóstolhatták meg a résztvevők a Friedrich Wilhelm Raiffeisen Dining Guide díj exkluzív...

A legkülönlegesebb fogásokat kóstolhatták meg a résztvevők a Friedrich Wilhelm Raiffeisen Dining Guide díj exkluzív gálavacsoráján, amelyen a legjobb tíz közé került éttermek séfjei által összeállított menüsort szolgálták fel a zsűrinek és az esten megjelent vendégeknek. Az eseményen olyan különlegességeket készítettek, mint Bíró Lajos (Bock Bisztró) libamáj sushija, valamint paprikás krumpli koktélja kolbászfagylalttal, a Jahni László (Kistücsök) által készített balatoni halak sóska-majonézzel, Miguel Vieira (Costes) hideg mandulakrémlevese marinált tonhal tatakival, a Pesti István (Babel Delicate) által kreált galamb balotine cseresznye raguval, air bag-ben sült borjúbrízzel, spárgával, Kiss Gergely (67 étterem) Wagyu „Kobe-style carpacciója curry-s habbal, Bicsár Attila (Alabárdos) kompozíciója, a kukorica piskótában sült nyúlcomb füstölt karfiol pürével, Nyíri Szása (Arany Kaviár) különleges Kaviáros Bonbonja, valamint Olivier Marchand (Chateau Visz) Ricotta-málna desszertje.

Top10 éttermek

Nobu Budapest

A gálavacsora fénypontjaként kihirdették a legjobb hazai éttermek listáját, a zsűri döntése alapján Magyarország TOP10 éttermei 2011-ben a: Costes, Babel, Chateau Visz, Onyx, Fausto's, Nobu, Bock, Csalogány 26, Mák, 67 étterem.

Top20 éttermek

A legjobb 20 közé az alábbi éttermek kerültek még: a Kistücsök, Arany Kaviár, Alabárdos, Arcade, Aranyszarvas, Olimpia, Vár a Speiz, Osteria, Rosenstein, Trattoria Pomo d'oro.

Az előző évi tesztelések alapján a Dining Guide étteremkritikusai év elején tették közzé a legjobb 20 étterem listáját, amelyek a kritikusok jelöltjeként vesznek részt a versenyben. Ezeken az éttermeken felül valamennyi zsűritag  jelölhetett tíz-tíz éttermet az Év Étterme címre. A jelölések összesítése után a legtöbb nevezést kapott 80 étterem és a kritikusok által nevezett 20 étterem került be abba a mezőnybe, melyből az Év Éttermét ősszel kiválasztják.

A Michelin-csillagos Costes
Stiller Ákos

A korábbi évekhez képest a legjobb éttermeket tömörítő abszolút rangsor mellett a jövőben több tematikus toplistát is összeállít a zsűri. Szemben a legjobb éttermek rangsorával a tematikus toplisták összeállításánál csak egy szempont szerint értékelik a listában szereplőket, illetve a kínálatuknak csupán egy szegmensét vizsgálják. Ezekben a toplistákban valamennyi hazai gasztronómiai vállalkozás közül válogathatnak a zsűritagok.

Angela Merkel továbbra is védi a ma már sokak által kudarcnak tartott Európa-politikáját

Angela Merkel továbbra is védi a ma már sokak által kudarcnak tartott Európa-politikáját

Megütötte a bírót egy focista, bíróság elé kell állnia

Megütötte a bírót egy focista, bíróság elé kell állnia

Más fájlmegosztás jön a mobilokra, meg sem kell hozzá érinteni a telefont – videó

Más fájlmegosztás jön a mobilokra, meg sem kell hozzá érinteni a telefont – videó

Hadházy Magyarnak: „Ha én újra elindulok Zuglóban, és a Tiszának van jobb jelöltje, jöjjön, és győzzön le!”

Hadházy Magyarnak: „Ha én újra elindulok Zuglóban, és a Tiszának van jobb jelöltje, jöjjön, és győzzön le!”