szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A Garnier új, Invisi Mineral izzadsággátló golyós dezodorát a legmelegebb nyári napokban teszteltük (ah, milyen szép...

A Garnier új, Invisi Mineral izzadsággátló golyós dezodorát a legmelegebb nyári napokban teszteltük (ah, milyen szép emlék is ez most), így a tesztkörülmények adottak voltak egy alapos kísérlethez. Mielőtt nekifogtunk, elolvastuk a flakonon és az információs anyagon, mit ígér a gyártó a termék használatával kapcsolatban, hogy a használat során ezeket próbáljuk megcáfolni vagy megerősíteni.

A leírás szerint az alkohol- és parabenmentes átlátszó folyadék nem hagy fehér foltot a fekete ruhán. Az állítás igaznak bizonyult, valóban nem keletkezett ilyen folt. A következő ígéret szerint 48 órán át véd az izzadástól, szárazon tartja, mégis engedi lélegezni a bőrt. Tesztalanyaink között izzadékonyabb nők is voltak, és bár elmondásuk szerint sokkal kevesebbet verejtékeztek a dezodor használata során, azért csodák természetesen nincsenek. Ugyan egy alapos teszt erejéig bármi megengedhető, mégis érdemes 48 óra alatt egyszer (vagy többször) zuhanyozni. A munka mindenekelőtt, de mi sem bírtuk ki, bizony többször is zuhanyoztunk. Jó hír izzadásra hajlamos nőknek, hogy a minimális nedvesség, ami keletkezett, teljesen szagtalan, így a legfontosabb feladatra tökéletesen megfelel a termék.

A dezodor "mineral" jelzője is felkeltette érdeklődésünket, amiről az derül ki, hogy ez az ásványi anyag tulajdonképpen a perlit. A perlit vulkanikus eredetű kőzet, amit többféle iparág is felhasznál, egyik fontos tulajdonsága, hogy a vizet hő hatására gőzzé alakítja és kipárologtatja a természetbe. Feltételezzük, hogy a dezodor összetevőjeként is valami hasonló funkciót tölt be. A dezodor fejjel lefelé állítható, pattintós kupakkal ellátott 50 ml-es kiszerelésű műanyag flakonban kapható, az illata citrusos-fás, kifejezetten nyárias, friss, kellemes.


A Garnier új, 48 órás dezodorának fújós változata is hasonlókat ígér, mint golyós társa: kétnapos izzadásgátlást és persze kellemes foltmentességet. De kezdjük az elején: igazi női színekkel (halványzöld, rózsaszín) dobták fel a flakont tervezői, s ha egyszer megkedveljük ezt a dezodort, azonnal feltűnik majd a polcokon. Külön előnyként értékeltük az izzadásgátló fején lévő biztonsági zárat, a használat ugyanis csak ennek eltolásával kezdődhet, ami igencsak praktikus egy agyonzsúfolt női táskában. A fújás során nem csomósodik össze a permet, azonnal felvehetjük a ruhánkat, nem hagy árulkodó fehér csíkot/foltot a dezodoráló anyag – végre nem kell trükközve a már felvett ruha ujja alá dugva használni a dezodort.

Bár a 48 órás „tesztet”, őszintén bevalljuk, néhány zuhanyozás erejéig azért megszakítottuk, a kettős buszpróbát azért bevetettük az éppen kánikulaira forduló időben. S hogy mi is volt ez? Nos, a próba első részében intenzíven futottunk az éppen indulni készülő busz után, majd legalább 10 megálló erejéig szorongtunk a légkondit még hírből sem ismerő jármű fedélzetén. Leszállás után pedig örömmel nyugtáztuk, nem miattunk  fintorogtak néhányan a tömött autóbuszon.

A nálunk lévő „calm” változat lényege, hogy epilálás után közvetlenül is nyugodtan használható; és valóban, egyáltalán nem volt kellemetlen a dezodorálás egy ilyen szituációban sem.

Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek

Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek

Élete végéig fegyházban marad a taxist megkéselő férfi

Élete végéig fegyházban marad a taxist megkéselő férfi

Minden állatnak jól állna, ha cicafeje lenne

Minden állatnak jól állna, ha cicafeje lenne