szerző:
life-style.hu

Csütörtökön személyesen állt ki a nagy nyilvánosság elé Naffissatou Diallo, a 32 éves guineai bevándorló, aki nemi...

Csütörtökön személyesen állt ki a nagy nyilvánosság elé Naffissatou Diallo, a 32 éves guineai bevándorló, aki nemi erőszakkal vádolja Dominiqe Strauss-Kahnt, az IMF volt elnökét. Brooklyn egyik keresztény közösségi központjában állt a sajtó elé. A sötét nadrágkosztümöt és fehér inget viselő nő halk hangon és láthatóan idegesen mindössze három percig beszélt, majd a sajtótájékoztató vége előtt távozott, kérdésekre nem válaszolt.

"Mindennap sírunk a lányommal... Nem tudunk aludni" - mondta a nő a több tucatnyi újságíró előtt, hozzátéve - "Nem akarom, hogy más nővel is megtörténhessen az, ami velem." Felidézett egy beszélgetést, amelynek során 15 éves lánya arra kérte, hogy "ne sírjon tovább". Kijelentette azt is, hogy nagyon sok dolog nem igaz abból, amit róla mondanak.

Ügyvédje, Kenneth Thompson megerősítette: ha az ügyészség ejti a Dominique Strauss-Kahn (DSK) ellen felhozott vádakat, polgári peres eljárást indítanak igazuk biztos tudatában. "Minden nőért kiállunk, aki szexuális támadás áldozatává vált szerte a világban" - mondta Thompson, aki szerint "az igazat mondja" Tristane Banon francia írónő, aki azt állítja, hogy Strauss-Kahn 2003-ban meg akarta erőszakolni, s ezért most feljelentette Franciaországban.

Naffissatou Diallo több mint két hónap hallgatás után állt a nyilvánosság elé, exkluzív interjút adott az ABC News televíziónak és a Newsweek hetilapnak is. A szobalány szerint azért nem támadt rá az erőszakoskodó férfira, mert nem akarta elveszíteni állását és felettesei így is kelletlenül fogadták panaszát.

"Igazságot akarok. Azt akarom, hogy börtönbe zárják" - jelentette ki Naffissatou Diallo, a 32 éves guineai bevándorló. A vele készült interjút hétfőn mutatja be az ABC News. - "Azt akarom, hogy tudja: vannak olyan helyek, ahol nem használtja fel a pénzét és a hatalmát, aki ilyet követ el."

©

Strauss-Kahnt azonban valószínűleg nem fenyegeti börtön, mert Cyrus Vance manhattani ügyész fontolóra vette, hogy ejti a vádat a Diallo szavahihetőségével kapcsolatos "aggályok" miatt. A szobalány az ABC-nek elismerte, hogy "hibákat" követett el, de ezeknek szerinte nem kell megingatniuk a vádhatóságot. "Isten a tanúm rá, hogy az igazat mondom. Szívből. Isten tudja ezt. És ő (DSK) is tudja ezt" - mondta Nafissatou Diallo, aki megismételte, hogy a volt IMF-vezér erőszakot követett el rajta a New York-i Sofitel 2806-as szobájában.

©

A DNS-nyomok alapján a rendőrség megállapította, hogy valóban történt nemi aktus a szobában. Strauss-Kahn védői szerint a nő beleegyezett a közösülésbe. Nafissatou Diallo az interjúiban szinte semmi olyat nem mondott, amely a bírósági eljárással kapcsolatban ne vált volna ismertté. A szobalány kijelentette, hogy sohasem akart a nyilvánosság el állni, de a történtek után nem maradt más választása. DSK védői szerint a nő nem akar mást, mint védencük ellen hangolni a közvéleményt a folyamatban lévő eljárással kapcsolatban. A szobalány ügyvédje, Kenneth Thompson az ABC Newsnak kijelentette, hogy polgári peres eljárást kívánnak indítani Dominique Strauss-Kahn ellen.

A nő a Newsweek honlapján vasárnap ismertetett interjúban megismételte, hogy május 14-én kétszer is beszólt az általa már üresnek hitt szobába, amikor a meztelen DSK előbukkant. A szobalány azt állította, hogy elnézést kért, és el akart menni, ám a bankár fogdosni kezdte és orális szexre kényszerítette. Az egész legfeljebb tizenöt percig tarthatott. Strauss-Kahn közben erősen fogta a nő fejét, nyögött és azt hajtogatta, hogy "sz... le!". A leírás szerint a szobalány a férfi ondóját a szönyegre köpte.

A Strauss-Kahnnál sokkal magasabb szobalánynak az incidensről adott igen részletes és plasztikus beszámolójában új elem, hogy azért nem akarta megütni a tamadóját és sérülést okozni neki, mert attól félt, hogy elveszítheti az állását.

Diallo azt állította, hogy látta támadóját távozni a szállodából az incidens után, aki ekkor megbámulta őt. A nő azt mondta: azért kezdett el ismét takarítani az állítólagos támadás után, hogy megnyugodjon.

Megismételte, hogy feljebbvalói vonakodva vették tudomásul, hogy mi történt vele, amikor panasszal fordult hozzájuk, és csak egy órával később értesítették a rendőrséget. Az orvosok öt órával az incidens után azt állapították meg, hogy a nő nemi szerve - ahol DSK megragadta - vörös volt a férfi szorítástól. Diallo másnap, a televízióból tudta meg, hogy támadója akár Franciaország következő elnöke is lehet, ezért attól rettegett, hogy meg fogják gyilkolni.

A Newsweek, amely részletesen beszámolt Diallo hamis vallomásairól és alvilági ismerőseiről is, megjegyezte, hogy a világ a mai napig nem ismeri Dominique Strauss-Kahn verzióját arról, hogy mi is történt a 2806-os szobában. A lap a Le Point francia magazint idézte, amely szerint a volt IMF-vezér elmondta feleségének, hogy a New York-i Sofitelben két nap alatt három nővel közösült. Naffissatou Diallo a Newsweeknek azt mondta, hogy szeretne ismét szállodában dolgozni, de ezúttal nem szobalányként, akit váratlan meglepetések érhetnek, hanem a mosodában.

 

Alaptörvény-ellenes volt, hogy leszedették az érdi Fidesz plakátjait

Alaptörvény-ellenes volt, hogy leszedették az érdi Fidesz plakátjait

Szeretettel Bécsből: Ausztriában az állam fizeti a wellnesst, de csak ha komolyan veszik

Szeretettel Bécsből: Ausztriában az állam fizeti a wellnesst, de csak ha komolyan veszik

Drasztikus vitaminhiány miatt tűntek el az ízlelőbimbók egy férfi nyelvéről

Drasztikus vitaminhiány miatt tűntek el az ízlelőbimbók egy férfi nyelvéről

"Ha visszaküldenének, belehalnánk" – Erdogan háborúja szír menekültek szemével

"Ha visszaküldenének, belehalnánk" – Erdogan háborúja szír menekültek szemével

"Feszültségek és súrlódások helyett szép emberi találkozások" – befejeződött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása

"Feszültségek és súrlódások helyett szép emberi találkozások" – befejeződött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása

Ilyet még nem láttak a kutatók: egy varangy magát kígyónak álcázva rázza le a támadóit

Ilyet még nem láttak a kutatók: egy varangy magát kígyónak álcázva rázza le a támadóit