szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Madonnával az Evita magyarországi forgatása alatt készült Blikk-interjú állítólagos angol átiratán szórakozott a BBC2 rádió két műsorvezetőnője még tavaly, a nevetségesen hangzó interjút most a neten újra felkapták. Az angolul félrefordított beszélgetésből most visszafordítunk magyarra néhány mondatot.

"Amerikában nem tartják mentálisan betegnek egy nő számára, hogy rányomuljon a prédájára egy diszkotékában" - emelte ki a Madonnával készült Blikk-interjú egyik részletét az a két brit műsorvezetőnő, akik a BBC2 rádió műsorában hangos kacajok kíséretében olvastak fel részleteket az Evita magyarországi forgatásakor készült beszélgetés állítólagos angol fordításából.

A Blikk-interjút a műsorvezetők szerint eredetileg magyarul készítették Madonnával egy tolmács segítségével, majd "a legenda szerint" a USA Today című amerikai lap is elkérte az interjú szövegét, amelyet visszafordítottak magyarról angolra. Ekkorra már azonban úgy átalakult a szöveg a fordítási hibák miatt, hogy az eredmény több mint vicces lett. Készült még egy szatirikus verzió is, a Time magazinban - ezt a verziót olvasták fel a műsorvezetők.

A BBC2 műsorában - amelynek felvétele a YouTube-ra is felkerült - az egyik műsorvezető Madonnát játszotta, a másik pedig a Blikk riporterét, így olvasták fel a félrefordított interjút.

"Madonna, Budapest hellót mond széttárt karokkal! Kellemes volt a látogatásod? Jó szagban vagy?" - olvasta fel a Blikk nyitókérdését a French & Saunders Show egyik műsorvezetője. "Te vagy a legnagyobb rajongója a fiataljainknak, akik hallják a zenei produkcióidat és válaszként szeretik mozgatni a testüket" - tette hozzá.

"Madonna, térjünk át a vadászat felé. Te egy merész bige nő vagy, aki olyan férfiakon dőzsöl, akik felül vannak?" - fordítható a következő kérdés, amin a rádiósok szintén jól szórakoztak.

"Hány magyar férfival randevúztál az ágyban?" - folytatták. Erre válaszol Madonna a fenti diszkotékás kommentárral - legalábbis a Blikk félrefordított interjúja szerint. "Így találkoztál Carlossal, a szerelemszolgáddal is?" - kérdezte erre a riporter, akinek a kérdéseit már szinte a nevetéstől fulladozva idézte a BBC két műsorvezetője. "De ami ezeket a kérdéseket illeti, elég" - reagált Madonna. "Én egy nő vagyok, nem egy tesztegér" - tette hozzá.

A magyar Madonna-interjúról, illetve a BBC rádiósainak műsoráról amerikai és brit híroldalak és blogok is beszámoltak.

Janet Jackson 55 éves lett, és megszabadult több fontos ruhadarabjától

Janet Jackson 55 éves lett, és megszabadult több fontos ruhadarabjától

Szeretettel Pozsonyból: Lehet szabad sajtótermékkel sikeresnek lenni

Szeretettel Pozsonyból: Lehet szabad sajtótermékkel sikeresnek lenni

Vona Gábornak öt érve is van rá, miért Karácsony Gergely lesz szerinte az ellenzék miniszterelnök-jelöltje

Vona Gábornak öt érve is van rá, miért Karácsony Gergely lesz szerinte az ellenzék miniszterelnök-jelöltje