szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Súlyosan beteg gyermekekbe igyekezett lelket önteni első nyilvános beszédében Katalin cambridge-i hercegnő, vagyis Kate Middleton, Vilmos herceg felesége.

Vilmos - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki édesapja után majdan Nagy-Britannia királya lesz - tavaly április 29-én kelt egybe polgári származású kedvesével, akinek az uralkodó a világraszóló menyegző után adományozta a Cambridge hercegnője címet.

Katalin azóta sokszor megjelent a nyilvánosság előtt - hol férje oldalán, hol önálló program keretében -, de hercegnői minőségében hétfőn tartotta első hivatalos beszédét. Ennek helyszínéül az általa támogatott számos jótékonysági és szociális szervezet közül a szívéhez talán legközelebb állót választotta: az East Anglia Children's Hospices (EACH) nevű, súlyosan beteg gyermekek gondozásával foglalkozó hálózat egyik újonnan megnyílt otthonába látogatott.

Beszédében - amelyet maga írt - kiemelte, hogy mennyire nem "depressziós, klinikai jellegű", hanem sokkal inkább igazi családi otthonra hasonlít az új gondozóház, ahol a gyermekek szüleikkel együtt vehetnek részt a terápiás foglalkozásokon. A hercegnő ezután az otthon kertjében elültetett egy fát.

Kate Middleton
©

Londoni udvari kommentátorok az eseményt értékelve hangsúlyozták, hogy csaknem egy év telt el az esküvő és Vilmos herceg hitvesének első nyilvános, önálló szerepvállalása között. A BBC udvari tudósítója elemzésében kiemelte, hogy Vilmos édesanyja, az 1997-ben autószerencsétlenség áldozatává vált Diana már három hónappal házasságkötése után nyilvános beszédeket tartott.

A kommentár szerint azonban Vilmosnak eltökélt szándéka, hogy "a történelem ne ismétlődjék", vagyis Katalin hercegnő ne legyen kitéve ugyanannak a szinte üldöztetésszerű, hatalmas média- és közfigyelemnek, amelytől Diana annak idején bevallottan sokat szenvedett. Vilmos herceg - a brit királyi légierő helikopterpilótája - jelenleg hitvesétől 13 ezer kilométerre, a dél-atlanti Falkland-szigeteken teljesít szolgálatot.

Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

A járványra fogják, de már a 2022-es választások miatt szórják a pénzt Orbánék

A járványra fogják, de már a 2022-es választások miatt szórják a pénzt Orbánék

77 koronavírusos beteg hunyt el

77 koronavírusos beteg hunyt el