szerző:
MTI

Három napon és három éjjelen át készül álldogálni több millió volt elektromos áram ölelésében David Blaine amerikai bűvész-illuzionista.

A 39 esztendős mágust korábban már élve eltemették, jégkockába fagyasztották, vízzel teli gömbbe zárták és egy hétig lakott üvegdobozban. Pénteken induló legújabb mutatványa azonban új távlatokat nyit meg tűrőképességében. "Semmi étel. Csak állás, semmi ülés és semmi pihenés" - mondta a személyre szabott elektromos zuhanyra készülő illuzionista.

A háromnaposra tervezett New York-i mutatvány során Blaine hat méter magas oszlopon fog állni, és mindössze rozsdamentes acélból készült páncéloverallja, vastalpú csizmái és ketrecszerű sisakja fogja megvédeni a körülötte cikázó több millió volt elektromos áramtól. A különleges ruházatot úgy tervezték, hogy az áram könnyedén végigtáncolhasson a testén, anélkül, hogy a bőréhez érne. 

A bűvész a sisakján bedugott csövön keresztül fog inni, és biztonsági emberek figyelik majd, hogy ne érjen az arcához páncélba bugyolált ujjaival. A talapzatot hét darab Tesla-tekercs öleli majd körbe. Ez lesz Blaine első mutatványa, amelyet az interneten is nyomon lehet követni. 

A nagyközönség emellett részese is lehet az erőt próbáló kihívásnak: az érdeklődők ugyanis Ultrabook-on keresztül szabályozhatják a tekercseket. A mutatványnak otthont adó manhattani helyszín mellett, pekingi, londoni, sydney-i és tokiói helyszíneken elhelyezett laptopokról is "meg lehet lepni" néhány volttal a bűvészt.