szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fehér Sándor, a Costa Concordián életét vesztett magyar zenész férfi is látható azon a videón, amely a napokban került elő, és amely a süllyedő luxushajón készült.

A pár perces filmet – amelyen az utasok tanácstalanul álldogálnak – egy orosz vendég készítette a telefonjával - írja a Blikk. A tömegben feltűnik Fehér Sándor is, aki a többiektől eltérően narancsszínű helyett rikító sárga mentőmellényt visel.

A férfi azért visel eltérő színű mentőmellényt, mert bár muzsikusként alkalmazták az óceánjárón, a szerződésében azt is lefektették, hogy egy esetleges vészhelyzetben kötelessége részt vennie a hajó kiürítésében. Fehér Sándor holtteste azonban a mellénye nélkül került elő, azt ugyanis átadta egy gyereknek.

Rónai Péter ügyvéd szerint Fehér Sándor semmiféle kiképzést nem kapott, az indulás előtt senki nem világosította fel arról, mit kell tennie vészhelyzetben. Ezenkívül nem beszélt angolul, mégis több száz különböző nemzetiségű embert kellett volna irányítania vészhelyzetben. Az ügyvéd szerint a hajót üzemeltető cég csupán azért alkalmazta Sándort mentőfeladatok elvégzésére, mert így nem kellett külön fizetnie ezért a szolgáltatásért.

Rónai szerint ez is közrejátszhatott a tragédia bekövetkeztében, ugyanis ha profi mentőcsapat dolgozott volna a hajón, sikerült volna időben kiüríteni a Costa Concordiát. A férfi családja 80 milliárd forintot követel a cégtől.

A videó egyike a bizonyítékoknak, amelyeket a grosettói bíróságon a kapitány, Francesco Schettino tárgyalásán használnak fel.  

Kazahsztán elkezdi az orosz vakcina gyártását, jövőre tömegesen oltanak is

Kazahsztán elkezdi az orosz vakcina gyártását, jövőre tömegesen oltanak is

A minisztérium ellenőrizte és rendben találta a csokimikulásokat

A minisztérium ellenőrizte és rendben találta a csokimikulásokat

Mikulástroli és Fénytroli is járja idén Budapestet

Mikulástroli és Fénytroli is járja idén Budapestet