szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sült pulyka helyett végül baconos szendvicset evett karácsonykor az a brit férfi, aki családjával úgy akarta stresszmentessé tenni az ünnepet, hogy a vacsorájukat megrendelték egy rainhami étteremtől. Összesen 400 fontot, vagyis átszámítva, több mint 140 ezer forintot fizettek ki az ételért, de ízletes fogások helyett, elmondásuk szerint, szemetet kaptak.

Már az étterembe vezető út sem volt sima a nagy-britanniai Rainhamben élő Chaplin családnak: útközben lerobbant az apa kocsija, ezért kérték az étteremtől, hogy az ő menüjét csomagolják be és küldjék el neki, ha már kifizették az ételt.

Otthon viszont elképedtek, amikor kibontották az étteremből érkező dobozokat: az apa menüjében egy zacskóban három szelet szétázott pulykát találtak, amely valószínűleg olcsó mirelit kaja volt.

A család többi tagja sem járt jobban az étteremben: fejenként négy kelbimbó és hat szelet krumpli volt a köret a nem túl étvágygerjesztő pulykához – szintén ehetetlen mindegyik. Hasonló gondok voltak már az előételnek felszolgált garnélrakákkal is: azt az édesanyja, Nina Chaplin szerint mikrohullámú sütőben melegíthették meg. Nem sikerült normális karácsonyi pudingot sem összehoznia a pulykás ételeket kínáló étteremnek – olvasható a Daily Mail Online cikkében.

A család azért is volt csalódott, mert Nina Chaplin éppen karácsonykor vesztette el édesanyját 13 éve. Azóta igyekeznek különlegesség tenni az ünnepeket beteg édesapja számára, aki nehezen viseli felesége hiányát. Ráadásul idén ő is beleadta saját részét a karácsonyi menü árába, méghozzá a nyugdíjából.

A botrányos ételt a The Cricketers nevű étteremben rendelték, amely a Greene King nevű étteremlánchoz tartozik. A társaság szóvivője azt mondta, hogy jó minőségű brit pulykából és friss zöldségből készítik ételeiket. Karácsonyi vacsorát ugyanakkor nem szoktak házhoz szállítani, de ebben az esetben nem szerették volna, ha a vendégük kihagyja az ünnepi menüt, és legjobb tudásuk szerint igyekeztek mindent megtenni a kiszolgálásáért – tette hozzá.

Mától zárva tart sok üzlet, az óvodák és az iskolák

Mától zárva tart sok üzlet, az óvodák és az iskolák

Országszerte kitisztult a levegő

Országszerte kitisztult a levegő

Ausztriában felfüggesztették az oltást az AstraZeneca egy adagjával

Ausztriában felfüggesztették az oltást az AstraZeneca egy adagjával