szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Február 16-án este adott életet két kölyöknek a győri állatkert Káma nevű bengáli tigrise. A kölykök közül csak az egyik maradt életben, a látogatók már megnézhetik a kistigrist.

A látogatók már tavaly nyáron megismerkedhettek a Nyíregyházáról Győrbe érkezett tigrisritkasággal, Raullal a fehér bengáli tigrissel. Raul Európa legszebb fehér bengáli tigris hímje, aki egy tenyészprogram keretében került a győri állatkertbe, hogy Káma párja legyen.

©

A fehér tigris nem külön faj, hanem a tigrisek egyik alfajának, a bengáli tigrisnek a különleges színváltozata. A két tigris sokáig egymástól elzárva figyelhette a másikat, mikor már úgy tűnk, hogy megszokták egymás közelségét, következhetett a nagy találkozás, mely nem zajlott teljesen zökkenőmentesen, a ragadozók összemérték erejüket. Később a családi béke olyannyira helyreállt, hogy a két nagymacska szerelembe esett – olvasható a győri állatkert honlapján.

Majd a téli hónapok folyamán mindenki azt figyelte, hogyan kerekedik a nőstény hasa, kölyköket várt Káma. Február 16-án este adott életet két kölyöknek. Fehér utódok érkezésének kicsi volt az esélye, ez be is igazolódott, mindkét apróság édesanyja színét örökölte. A kicsik nevelésében sajnos Káma nem jeleskedett, így a két kistigrist el kellett venni mellőle, hogy emberek féltő kezei között cseperedjenek.

Ez az esemény nem volt váratlan, hiszem Kámát is kézből nevelték kölyökkorában. A féltő gondoskodás ellenére az egyik kölyök sajnos nem maradt életben, testvére viszont kitűnő egészségnek örvend. A tigrisek szaporodása minden szempontból fontos, mert minden állatkertben született kistigris világra jövetele egy-egy újabb lépés, újabb eredmény a faj megmentése érdekében folytatott természetvédelmi munkában.

©

A kis hím nagyon eleven és játékos, ma már a Füles Bástyában tölti mindennapjait, ahol a dolgozók egy kis „ tigris óvódát” rendeztek be számára, amit a látogatók is megtekinthetnek. Bár simogatni nem lehet a csíkos apróságot, a látogatók testközelből figyelhetik meg első próbálkozásait, fejlődését, s ahogy napról-napra erősebbé válik. A kölyök ma még sokat alszik, csupán az etetések előtt ébred fel, ilyenkor „ tigrisüvöltéstől” hangos a Füles Bástya.

Most hétvégétől minden látogatót szeretettel vár a Füles Bástya, aki szeretne betekintés nyerni egy apró ragadozó mindennapjaiba.

Biden skandináv jóléti államot építene Amerikában

Biden skandináv jóléti államot építene Amerikában

Ferenc pápa jótékonysági koncerten bukkant fel

Ferenc pápa jótékonysági koncerten bukkant fel

Sportkocsikat reggelizik a Brabus 800 lóerős új Mercedes E-osztálya

Sportkocsikat reggelizik a Brabus 800 lóerős új Mercedes E-osztálya