szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tinédzsert a kifutópályán fedezték fel Hawaii második legnagyobb szigetének, Mauinak a repülőterén, miután a repülőgép kerekei között utazva élte túl a Kaliforniából induló utazást. Nem volt nála semmilyen okmány, de apja szerint Afrikába akart repülni.

Édesapja szerint Afrikába akart utazni az a 16 éves fiú, aki a repülőgép kerekei között, a futóműházban repült sértetlenül Kaliforniából a Hawaii-szigetekre. "Mindig arról beszélt, hogy vissza akar térni Afrikába, ahol a nagyszülei élnek" – mondta a kaliforniai Santa Clarában élő apa a Voice of Amerika amerikai rádióban. A fiút jelenleg kórházban kezelik Hawaiin.

A tinédzsert a kifutópályán fedezték fel Hawaii második legnagyobb szigetének, Mauinak a repülőterén. Nem volt nála semmilyen okmány. 

A fiú egy családi vitát követően szökött el otthonról. A kaliforniai San José repülőtér térfigyelő kamerájának felvétele is megerősítette, hogy a kerítést átmászva jutott el a Hawaiian Airlines légitársaság 45-ös számú járatának gépéhez, ahol vasárnap reggel elbújt a kerekek között. A repülőgép a Csendes-óceán felett haladt 11 500 méteres magasságban, a fiú a hideg és oxigénhiányos közegben élte túl az utazást. Az ötórás út nagyobbik részében nem volt eszméleténél. Amikor kikérdezték, nem is emlékezett az utazás körülményeire.

Apja elmondása szerint a fiú gyermekkora egy részét Szomáliában töltötte, oda vágyott vissza. Az iskolában nehézségei voltak, valószínűleg ez vezetett a tinédzser szökéséhez. A hatóságok nem emeltek vádat ellene, és átadták az ügyet a helyi gyermekvédelmi szolgálatnak.

A NATO-n keresztül ajándékoz lélegeztetőgépeket Magyarország

A NATO-n keresztül ajándékoz lélegeztetőgépeket Magyarország

Jogerősen elítélték az oltás- és gyógyszerellenes szülőket

Jogerősen elítélték az oltás- és gyógyszerellenes szülőket

Foci-Eb: Máris hosszú sorokban várakoznak a drukkerek a karszalag átvételére

Foci-Eb: Máris hosszú sorokban várakoznak a drukkerek a karszalag átvételére