szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A reggeli kávé a legtöbbünk életében kihagyhatatlan szerepet játszik, ám nem is gondolnánk, hogy mindezen túl még...

A reggeli kávé a legtöbbünk életében kihagyhatatlan szerepet játszik, ám nem is gondolnánk, hogy mindezen túl még mennyi mindenre fel is lehet használni. A Greatist legújabb cikkéből kiderül például, hogy a steak húsokat is bátran bedörzsölhetjük a markáns és füstös zamatú kávézaccal a magas nátriumtartalmú fűszeres pácok helyett.

©

További tippjeik szerint pedig hatékonyan felhasználhatjuk a zaccot az összegyűlt ételmaradékok kellemetlen bűzének megszüntetésére is, ehhez pedig nem kell mást tennünk, mint egyenletes beszórnunk vele a szemetest. Arról nem is beszélve, hogyha kávézaccal dörzsöljük be a kezünket a hagymafélék megpucolása után, bizony meglepő gyorsasággal szabadulhatunk meg azok erős szagától.

Ami pedig ennél is meglepőbb, hogy természetes bőrradírnak is kiválóan alkalmas a kávézacc, amit egy fél evőkanálnyi olívaolajjal kell csak felöntenünk, a jobb illat kedvéért pedig valamilyen illóolajt is hozzáadhatunk az így elkészült házi turmixhoz.

Növényeink növekedését is elősegíthetjük, ha zaccot teszünk például a virágföldbe, magas nitrogéntartalma miatt ugyanis műtrágyaként funkcionál, míg a savak a főzés során szinte teljesen lebomlanak benne.

Hét magyar szenvedett súlyos balesetet Németországban egy autós üldözés után, ketten meghaltak

Hét magyar szenvedett súlyos balesetet Németországban egy autós üldözés után, ketten meghaltak

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön

A mai ötvenesek már mások: de mi változott?

A mai ötvenesek már mások: de mi változott?