Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
El sem hinnéd, mennyi mindenre használhatod a kávézaccot (tippek)
szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
A reggeli kávé a legtöbbünk életében kihagyhatatlan szerepet játszik, ám nem is gondolnánk, hogy mindezen túl még...
A reggeli kávé a legtöbbünk életében kihagyhatatlan szerepet játszik, ám nem is gondolnánk, hogy mindezen túl még mennyi mindenre fel is lehet használni. A Greatist legújabb cikkéből kiderül például, hogy a steak húsokat is bátran bedörzsölhetjük a markáns és füstös zamatú kávézaccal a magas nátriumtartalmú fűszeres pácok helyett.
További tippjeik szerint pedig hatékonyan felhasználhatjuk a zaccot az összegyűlt ételmaradékok kellemetlen bűzének megszüntetésére is, ehhez pedig nem kell mást tennünk, mint egyenletes beszórnunk vele a szemetest. Arról nem is beszélve, hogyha kávézaccal dörzsöljük be a kezünket a hagymafélék megpucolása után, bizony meglepő gyorsasággal szabadulhatunk meg azok erős szagától.
Ami pedig ennél is meglepőbb, hogy természetes bőrradírnak is kiválóan alkalmas a kávézacc, amit egy fél evőkanálnyi olívaolajjal kell csak felöntenünk, a jobb illat kedvéért pedig valamilyen illóolajt is hozzáadhatunk az így elkészült házi turmixhoz.
Növényeink növekedését is elősegíthetjük, ha zaccot teszünk például a virágföldbe, magas nitrogéntartalma miatt ugyanis műtrágyaként funkcionál, míg a savak a főzés során szinte teljesen lebomlanak benne.