Paralimpia: Sors Tamás aranyérmes

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sors Tamás 100 m pillangón a versenyek nyitónapján újabb fantasztikus világcsúccsal (59.34 mp) megszerezte a magyar csapat első aranyérmét a pekingi paralimpián.

Sors Tamás.
Győzelem után
© MTI
A döntőbe világcsúccsal - sérültségi kategóriájában ő került elsőként 1 percen belülre 59.38 mp-s idejével - bejutott versenyző a fináléban is remekül úszott, végig vezetett és további négy századot javítva az előfutamban elért eredményén ért célba.
   
"El sem tudom hinni, hogy sikerült!" - mondta az eredményhirdetés után Sors. "Amikor beértem a célba, csak azt tudtam, hogy az első vagy a második helyen végeztem. Lassan vettem le a szemüvegem és vártam, hogy megjelenjen a végeredmény az eredményjelzőn. Hihetetlenül boldog vagyok, gyönyörű ez az érem és elég jó súlya van, de ez nagyon kellemes teher. Még négy számban indulok, ezért egyelőre nem lesz nagy ünneplés. Ebben a számban vagyok a legjobb, de a többiben is szeretnék bejutni a döntőbe. Az biztos, hogy óriási lökést ad ez a siker a folytatáshoz."

© MTI
"Tamás mai szenzációs sikerével óriási terhet vett le a többiek válláról, hiszen így már senkit sem nyomaszt az a tudat, hogy neki kell megszereznie az első aranyat" - mondta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke. "Egy jó rajt óriási befolyással van a folytatásra." A sportvezető elmondta, ünnepélyes csapatgyűlésen szerették volna köszönteni a paralimpiai faluban az úszót, ez azonban egyelőre elmarad.
   
"A bocsások versenybeosztása nem túl kedvező, hiszen csak éjfél körül érnek vissza a faluba, nélkülük viszont nem akartunk ünnepélyes csapatgyűlést tartani, de az eseményre természetesen hamarosan sor kerül. Bízom a hasonlóan jó folytatásban, most már mindenki felszabadultan, nyugodtan versenyezhet, természetesen ezek után minden adott a jó folytatáshoz. Én ma este megiszok egy sört Tamás egészségére és remélem, még sok lehetőségem lesz ismerkedni a kínai sörökkel a magyar győzelmek után."

Hozzászólások