Hamis iratokkal utazó profi focistát fogtak Amszterdamban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Őrizetbe vettek az amszterdami Schiphol repülőterén egy nigériai profi labdarúgót, mert két hamis útlevelet találtak nála - közölték hétfőn a holland hatóságok.

Victor Agali, a Levadiakosz görög klub játékosa még december 27-én bukott le az útlevél-ellenőrzésnél. Lagosból érkezett, és  Amszterdamból Athénba utazott volna tovább. Két hamis útlevelet találtak nála, az egyikben a személyes adatokat módosították, a másikban volt a vízum. Két nappal később meghosszabbították fogva tartását, de annak további indokoltságáról hétfőn ismét döntenie kell a vizsgálóbírónak.

Agali 1996-97-ben az Olympique Marseille, 97-98-ban a Toulon, 2001-2004-ben a Schalke 04, 2004-2005-ben pedig a Nizza játékosa volt. 

Az amszterdami repülőtéren Agali lebukása előtt két nappal tudott felszállni egy detroiti járatra egy ugyancsak nigériai fiatalember - mint utóbb kiderült, testére erősített robbanóanyaggal -, és az illető a gép fedélzetén sikertelen robbantási kísérletet követett el. Az eset után világszerte megerősítették a repülőtéri biztonsági ellenőrzéseket. Három nappal az első eset után újabb incidens történt ugyanazon a repülőjáraton; megint csak egy nigériai utas okozott bonyodalmat azzal, hogy miután több mint egy órát töltött el a mosdóban, magáról megfeledkezve üvöltözött nem sokkal a leszállás előtt. Ezek után őrizetbe vették.