Bundaügy: több mint háromszázszor hívták Détárit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

2009-ben több mint 300 alkalommal hívták a korábbi világválogatottat a bundaügyben megfigyelt telefonokról - adta hírül a rangado.hu.

Az ügyészség 2009 januárja és decembere között öt, a bundaügy magyarországi szervezőinek birtokában lévő telefonszám híváslistáját vizsgálta - számolt be a rangado.hu. A lap szerint Kugyela Zsolt játékos menedzserrel 406 alkalommal beszéltek, Détári Lajost 365-ször hívták fel, Tóth Norbert focistát 352-szer, de Dzsurják Józsefet is sokszor, 216 alkalommal hívták.

A listán szereplő több száz név között megtalálható továbbá Mátyus János, a REAC mostani edzője, Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője, és Vladan Filipovics menedzser is. A lapban az olvasható, hogy az ügyészségnek megvannak azok a részletes adatok, amikben megtalálható, ki-kit hívott, és hogy mennyi ideig tartottak a beszélgetések.

Keddi információ az üggyel kapcsolatban, hogy kiderült, kilenc magyar élvonalbeli csapat azonossága állapítható meg a bundaügyben az MLSZ UEFA-tól kapott információi, a bochumi adatok, valamint a nyomozási információk összevetése alapján. A listán szereplő csapatok az FTC, az Újpest FC, a Kecskeméti TE, a Vasas FC, a Zalaegerszegi TE FC, a Győri ETO, a Lombard Pápa, az MTK és a Nyíregyháza.