Régóta semmi hír nem érkezik Schumacher állapotáról

Régóta semmi hír nem érkezik Schumacher állapotáról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint két hónapja fekszik mesterséges kómában tavaly decemberi síbalesete után Michael Schumacher. A Forma-1-es legendát pár hete elkezdték ébreszteni, ám a folyamatról már régóta nem érkeznek friss hírek.

Michael Schumacher honlapján napok óta csak az a közlemény olvasható, melyet menedzsere, Sabine Kehm Corinna Schumacherrel egyeztetve fogalmazott. "Nagyon megható az a sok jókívánság, amely naponta érkezik a világ minden tájáról. Ez a hihetetlen támogatás sok erőt ad nekünk. Köszönjük mindenkinek. Mindannyian tudjuk: Michael egy harcos és nem fogja feladni!" – írta a menedzser.

A grenoble-i kórház bejáratánál már nincs tömeg, kívülről egyáltalán nem lehet észrevenni, hogy bent bármilyen hírességet kezelnének az orvosok. A média munkatársait Schumacher családja többször is arra kérte, hogy hagyják el a kórház területét és hagyják nyugodtan dolgozni az orvosokat.

©

Pár hete az a hír is felröppent, hogy Schumacher tüdőgyulladást kapott és életveszélyben van, ám a menedzser azt közölte: a tüdőgyulladás egy régebbi történet, már nincs közvetlen veszélyben emiatt a versenyző.

Schumachert több mint két hónapja tartják mesterséges kómában. Az utolsó hír a versenyző egészségügyi állapotáról január végén érkezett: akkor Kehm megerősítette, hogy az altatószer adagot fokozatosan csökkentik, vagyis az ébresztés elkezdődött. Azóta azonban nem tudni, hol tart a folyamat, amiről a menedzser jelezte, hosszú ideig eltarthat.