szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fiatal sepsiszentgyörgyi lovastól visszavonták a címet, el is tiltották.

A budapesti Hősök terén szeptemberben megtartott Kishuszár Vágtát egy 13 éves fiú nyerte Fatima nevű lován, bajnoki címét azonban visszavonták a Nemzeti Vágta szervezői. A lóból vett doppingminta ugyanis pozitívnak bizonyult – írja a Maszol.ro.

A doppingvétség miatt a szervezők eltiltották a lovast, a csapatvezetőt, a lovat és annak tulajdonosát a következő két Nemzeti Vágtától és annak kvalifikációs sorozatán sem vehetnek részt semmilyen módon.

Sepsiszentgyörgy városát azzal büntetik, hogy a jövő évi Kishuszár Vágta futamában és annak kvalifikációs sorozatában nem indulhat lovasa.

A győztes lovastól visszavont címet a Zirc képviseletében induló Rigó Loretta kapta meg, aki Virág nevű lovával versenyzett.

A lap az ügyben kereste Sepsiszentgyörgy alpolgármesterét, Sztakics Évát, egyelőre sikertelenül.

A hvg.hu-nak névtelenséget kérve nyilatkozó, a vágtát jól ismerő forrása szerint bizonyára nem a kiskorú lovas versenyző követte el a vétséget. „A gyereknek nyilván nem sok köze lehetett a doppingoláshoz, ilyen esetekben a szülőt, illetve a lótulajdonos felelősségéről lehet szó. A Nemzeti Vágtán amúgy is rengeteg ló sérül meg, sőt, az idei Sarkadi Vágtán botrányos módon el is altattak egy sérült lovat, az már tényleg az alja, hogy még a gyerekek lovait is doppingolják” – mondta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Stephen King rémmeséiből készül sorozat

Stephen King rémmeséiből készül sorozat

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Őrizetbe vettek két embert az észak-írországi robbantás ügyében

Őrizetbe vettek két embert az észak-írországi robbantás ügyében

Bihari Viktória: Egy szuperképességről, amihez nem jár köpeny

Bihari Viktória: Egy szuperképességről, amihez nem jár köpeny

A város peremén: indul a lelketlen kastélymutyi?

A város peremén: indul a lelketlen kastélymutyi?

Rátámadt a saját családjára, és megölte a kisbabájukat is az oregoni férfi

Rátámadt a saját családjára, és megölte a kisbabájukat is az oregoni férfi