szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közleményben reagált a MÖSZ az elhangzott vádakra.

Nem a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) vezetői vagy munkatársai, hanem külső személyek felelősek a kialakult helyzet miatt – reagált a szövetség a sajtóban megjelent hírekre. A MÖSZ közleménye az időközben távozó ügyvezető, a gazdasági igazgató és a PR-menedzser sodorta csődközelbe a szervezetet.

A bokszszövetség pénzügyi problémáit az augusztusi ifjúsági világbajnokság megrendezése okozta. A játékokat eredetileg, beugróként, Győr rendezte volna, ám végül áthelyezték a Duna Arénába, a 800 millió forintot meghaladó költségek pedig 348 millió forintos hiányt okoztak. A szervezést - derül ki a közleményből - nem a szövetség vezetői, hanem az említett háromfős csapat irányította.

Október végén a szövetség eljárást indított, és megvonta Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát. A mostani közlemény megemlíti: a főtitkár, aki „15 éve oszlopos tagja a magyar ökölvívásnak”, júliusban jelezte lemondási szándékát „a kialakult helyzetre és átláthatatlánságra tekintettel”.

A közlemény védelmébe veszi Nagy Anett férjét, Wida Józsefet is, aki a Madárfészek Ökölvívó Akadémia vezetője, és aki a helyszín kiépítéséért volt felelős a vb alatt.

Azt is kiemelik, hogy a Madárfészek GODAKO Akadémia (Erdély) kapcsán a telekvásárlás és különböző fordítási díjakon kívül, az erre a célra kormányhatározattal megítélt fennmaradó összeg, maradéktalanul rendelkezésre áll a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elkülönített pénzforgalmi számláin.

Csötönyi Sándor, a MÖSZ korábbi elnöke néhány napja azt közölte, hogy utódja, Erdei Zsolt megbukott, és a szövetség vezetése több hibát vétett, bár szándékosan nem akartak lopni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az algériai egészségügyet letarolja a Covid: már 120 ápoló halt bele a fertőzésbe

Az algériai egészségügyet letarolja a Covid: már 120 ápoló halt bele a fertőzésbe

Robottal ütjük a nyomukat: hogyan is jártak az ősemberek?

Robottal ütjük a nyomukat: hogyan is jártak az ősemberek?

1019 km/h-val száguldott egy vonat Dél-Koreában

1019 km/h-val száguldott egy vonat Dél-Koreában