szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csötönyi Sándor szerint a botrányos ifjúsági világbajnokság szervezése közben több hibát is vétett a szövetség vezetése, de szándékosan senki nem akart lopni.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetségnél kialakult helyzetről beszélt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a szövetség korábbi elnöke – írja a 444. Csötönyi Sándor szerint a nemrég megindított eljárás nagyrészt Erdei Zsolt felelőssége, aki vezetőként megbukott, mert hibás döntéseket hozott.

A szövetség nemrég eljárást indított a Duna Arénában rendezett ifjúsági világbajnokság költségvetési problémái miatt, egyben megvonták Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát, és belső vizsgálatot rendeltek el. A 840 millió forintba kerülő vébé költségei nagyjából 348 milliós hiányt okoztak a szövetségnek, emiatt a női válogatott nem tudott részt venni a világbajnokságon.

Korábban Győr felajánlotta, hogy ingyen helyszínt biztosít a rendezvénynek, amelyet végül mégis a Duna Arénában rendeztek meg Balogh Sándor javaslatára, aki nem mellesleg a Duna Aréna üzemeltetéséért felelős állami cég, a Bp2017. Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója is. Korábban pedig a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea férje volt.

Csötönyi szerint a rendezvény körül teljes volt a káosz: nem volt szervezőbizottság, de még költségvetés sem, Erdei viszont nem aggódott emiatt. Szerinte a felügyelőbizottság elnöke olyan számlákról számolt be, „amikben megdöbbentő adatok voltak”. Szerinte a baj ott kezdődött, hogy már tavaly 44 millió forintos volt a szövetség hiánya, pedig az ő távozásakor még 133 milliós többlet szerepelt a könyvelésben.

A volt elnök azt mondta, a számlákat sokszor olyanok írták alá, akik erre nem voltak feljogosítva, közben elnökségi döntések nélkül költötték a pénzt. Csötönyi szerint sokáig össze sem hívták az elnökségi üléseket.

Ebből a szempontból a Zsolt hibát követett el, a legnagyobb hibát azzal, hogy a jogszerűséget sem tartotta be

– vélte Csötönyi, aki nem feltételezi, hogy Erdei vagy bárki más lopott volna, csak hibás döntéseket hozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!