szerző:
hvg.hu

Ha egy kicsit is jobban nézett volna ki a londoni Tottenham High Road, Roman Abramovics most nem a Chelsea egyre rosszabb kedvű tulajdonosa lenne, hanem a Tottenham Hotspuré – ez is kiderül az angol labdarúgó elsőosztály, a Premier League történetéről szóló legújabb könyvből.

Mielőtt Abramovics megvette volna az egyik angol labdarúgó klubot, az olaj és fémbizniszen meggazdagodott üzletember Londonban autózgatott, s éppen a Tottenham Hotspur stadionja felé tartott. „Amikor a Mercedese éppen rátért a Tottenham High Roadra, Abramovics kinézett az ablakon, s így szólt oroszul: ez rosszabb, mint Omszk” – olvasható a Wall Street Journal két szakírója, Joshua Robinson és Jonathan Clegg által írt könyvből.

A Sun című bulvárlap által közölt részletekből az is kiderült, hogy miután az orosz milliárdos lemondott a Tottenham megvételéről, gondolkodott az ugyancsak londoni Arsenal megvásárlásán is, ám ez azért maradt el, mert az Abramovics által szakértőként alkalmazott USB bank emberei tévedésből azt mondták neki, hogy az Arsenal nem eladó. Így esett végül Abramovics választása a Chelsea-re, amelyet végül 140 millió fontért vásárolt meg. Abramovics közben már nem él az Egyesült Királyságban: felvette az izraeli állampolgárságot, mert Londonban nem hosszabbították meg a Vlagyimir Putyin orosz államfőhöz kizeli üzletember vízumát.

A Chelsea-üzlet korszakában több angol klub is tulajdonost váltott, s annyi volt az érdeklődő, hogy néhány év alatt 10 ezer százalékkal ugrott meg az angol klubok értéke. „A vevők között voltak csalók, gengszterek, vagy csak olyan egyszerű idióták, akiknek több volt a pénze, mint az esze” – írták a szerzők.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nagy puttonyos hibrid: beárazták a legújabb Ford Mondeót

Nagy puttonyos hibrid: beárazták a legújabb Ford Mondeót

Halálos tűz pusztított egy francia síterep központjában

Halálos tűz pusztított egy francia síterep központjában

Fotók jöttek az M3-ason történt halálos baleset helyszínéről

Fotók jöttek az M3-ason történt halálos baleset helyszínéről

Az EU utolsó előtti helyén állunk robothasználatban

Az EU utolsó előtti helyén állunk robothasználatban

A Margitszigeten misézik Erdő Péter Szent Margit tiszteletére

A Margitszigeten misézik Erdő Péter Szent Margit tiszteletére

Egy 550 lóerős Pobjeda az orosz válasz Ken Blockra - videó

Egy 550 lóerős Pobjeda az orosz válasz Ken Blockra - videó