szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A klub gazdasági beszámolójából az derült ki, hogy úgy vettek játékosokat, hogy közben megborult a költségvetése.

1,3 milliárd forintos mínusszal zárta a tavalyi évet az FTC Labdarúgó Zrt. - írja a 444.hu a klub péntek délután publikált adatai alapján. 2017-ben még minimális, 75 millió forintos nyeresége volt az FTC-nek, tavaly azonban a 4301 millió forintos árbevétel mellett végül méghis vereséggel zárta az évet a csapat.

A klub beszámolója szerint mindössze 84 millió forintot kaptak az UEFA-tól, miután a csapat első körben búcsúzott a nemzetközi kupától. A költségek viszont megmaradtak, sőt a bérek még nőttek is, 2,9 milliárdra. A beszámoló szerint ráadásul az FTC Zrt. tavaly nem teljesítette a Magyar Labdarúgó Szövetség saját tőkére vonatkozó előírását, de ezt idén megoldják.

A beszámoló szerint likviditási gondok esetén el lehet adni a játékosokból, ugyanis

20 millió eurót (6 milliárd forintot) ér a Fradi játékoskerete.

A játékoskeret a beszámoló szerint 5 millió euróval magasabb, mint egy éve volt, eszerint pedig a Fradi úgy vásárolt játékosokat, hogy közben megborult a költségvetése. A cég egyébként tavaly év végén írt alá megállapodást az állami MVM-mel arról, hogy évi 6 millió euróval (1,8 milliárd forinttal) támogatja a klubot.

A lap kitér arra is, hogy a Mol Vidi FC viszont jó évet zárt nemcsak a Mol szponzoráció miatt, hanem mert a csapat bejutott az Európa Liga-csoportkörébe, ahol nagyot kaszált.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!