Vettel három büntetőpontra került az eltiltástól

Vettel három büntetőpontra került az eltiltástól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha október 19-ig újabb hármat gyűjt, ugrik egy versenye.

Veszélyesnek minősítették a versenyfelügyelők Sebastian Vettel manőverét, amellyel a 6. körben egy kicsúszás után visszatért a pályára, és közben eltalálta az éppen arra autózó Lance Strollt a hétvégi Olasz Nagydíjon. A Ferrari német versenyzőjét nem sokkal később 10 másodperces stop and go büntetéssel sújtották – csapata boxa előtt kellett várakoznia, miközben a szerelők nem nyúlhattak az autójához –, később pedig kiderült, hogy három büntetőpontot is kapott az F1-es licencére.

Vettelnek a tavalyi Amerikai, valamint az idei Kanadai és Brit Nagydíjról már volt büntetése, így büntetőpontjainak száma most kilencre emelkedett. Ezzel nehéz helyzetbe került, mert ha október 19-ig, azaz a következő három versenyen még egyszer hasonló súlyú hibát követ el – egy éven belül összeszed tizenkét pontot –, eltiltják egy futamról. A Monzában végül a 13. helyen célba érő Vettel azt mondta a történtekről, hogy nem látta közeledni Strollt.

Amikor megpördültem, a menetiránnyal ellentétes irányban álltam, ahol jókora szabad helyet láttam. Ilyenkor az ember nem kezd számolni. Tudtam, hogy érkeznek majd autók, de arra számítottam, hogy sokkal gyorsabban vissza tudok érni az aszfaltra – magyarázta.

Nemcsak Vettelt, hanem Strollt is megbüntették ugyanezért az esetért, ugyanis ő is veszélyesen tért vissza a pályára, miután a német riválisa megpörgette. Ő két büntetőpontot kapott a szuperlicencére.

(Autosport)

Hozzászólások