szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az edző és szakember szerint az olimpia elhalasztása volt a lehető legjobb döntés. Azt is elárulta: Babos Tímeával szívesen dolgozna együtt.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Otthonomnak tekintem Magyarországot, úgy is beszélek róla, mint a második otthonomról

– árulta el Shane Tusup, Hosszú Katinka egykori edzője és volt férje, a Eurosportnak adott hosszú interjúban. Ugyanakkor – folytatta – kívülállónak is érzi magát, egy külföldinek, akit nem igazán látnak szívesen. Szeretem az országot, de szerintem az ország nem igazán szeret engem – fogalmazott. Hozzátette: a szurkolók szeretetét azért érzi. Azt is elmondta:

Vannak dolgok, amiket megbántam, leülhettem volna bizonyos emberekkel tisztázni ezt azt.

Szilágyi Liliánával az olimpiai dobogót célozták meg – nyilatkozta mostani munkájáról. Az együttműködésről azt mondta: nem volt könnyű a kezdetekben a közös munka, össze kellett csiszolódniuk, de mostanra ez tökéletsen sikerült. Szerinte tanítványa szuperintelligens, nem mellesleg született tehetség. A koronavírus ugyanakkor alapjaiban határozta meg a munkájukat:

A vírus és a leállás miatt kénytelen voltam változtatni. Nem várhattam el a sportolóktól, hogy minden nehézség ellenére a kilátástalan időszakban is csak fejüket lehajtva nyomják az edzéseket 100%-os erőbedobással. A felelősségem abban is megmutatkozik, hogy segítek nekik átállni.

Tusup szerint az olimpiai játékok elhalasztása a legjobb döntés volt, amit hozhattak a szervezők.

Arra a kérdésre, hogy van-e olyan sportág, esetleg olyan sportoló, akivel a közös munka lehetősége különösen érdekelné, a szakember Babos Tímeát mondta. Ugyanakkor – tette hozzá – nem ő az, aki válogat a sportolók közül. De ha megkeresik, szívesen segít.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Késes támadás történt a Charlie Hebdo-tragédia helyszínén, elfogták a tettest

Késes támadás történt a Charlie Hebdo-tragédia helyszínén, elfogták a tettest

Kiszivárgott, kit jelölne Trump Ruth Bader Ginsburg alkotmánybíró utódjául

Kiszivárgott, kit jelölne Trump Ruth Bader Ginsburg alkotmánybíró utódjául

Családi ház kertjébe zuhant egy szerb vadászgép

Családi ház kertjébe zuhant egy szerb vadászgép