szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hat éve a Los Angeles-i, most a Bedminsteri Trump-pályát sújtotta döntésével a golfszervezet.

A négy leghíresebb nemzetközi, major golfbajnokság egyike, a PGA törölte a 2022-es versenynaptárából Donald Trump golfklubját, a New Jersey-i Bedminsterben található Trump National Golf Clubot. A szervezet igazgatósága négy nappal a washingtoni Capitoliumnál kitört zavargások után szavazott erről – írja a CNN.

"Világossá vált, hogy a bajnokság lebonyolítása Bedminsterben káros lenne az amerikai PGA-márka számára" – mondta Jim Richerson, a szervezet elnöke.

A Trump Organization erre azt közölte, hogy a rendezésről már megkötötték a megállapodást, így azt nincs joga felmondani a szervezetnek.

Pedig 2015-ben ez megtörtént. A PGA 6 éve törölte a Los Angeles-i Grand Slam tornát az elnök másik klubjában, a Trump National Los Angeles Golf Clubban, miután Trump sértő megjegyzéseket tette a mexikói bevándorlókra az elnökségért vívott kampányban.

A PGA azt nem közölte, hogy melyik helyszínen pótolják a 2022 májusában esedékes versenyt.

Szerda este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek az amerikai törvényhozás épületéhez. A zavargásokban öten vesztették életüket.

Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke vasárnap azt írta, hogy a képviselők hamarosan szavazni fognak egy határozatról, amelyben felszólítják Mike Pence alelnököt és a kormányzat tagjait, hogy a 25. alkotmány-kiegészítés alapján mentse fel hivatalából Donald Trump leköszönő elnököt, mielőtt kezdeményezné az alkotmányos felelősségre vonási eljárást (impeachment).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sikerült létrehozni az északi szélesszájú orrszarvú két újabb embrióját

Sikerült létrehozni az északi szélesszájú orrszarvú két újabb embrióját

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti