szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ország három prefektúrájában rendkívüli állapotot hirdettek a járvány negyedik hullámától tartva.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A koronavírusos esetek növekvő száma miatt a szervezőbizottság törölte a tokiói olimpia lángváltójának azt a szakaszát, amely az oszakai prefektúrán haladt volna keresztül.

A japán kormány a pandémia újabb hullámától tartva hétfőn rendkívüli állapotot hirdetett három prefektúrában. Josimura Hirofumi oszakai kormányzó közölte, hogy az egészségügyi rendszer óriási igénybevételnek van kitéve, miután a vírus mutációja elsősorban a fiatalok körében okoz súlyos megbetegedést. Emiatt arra kérte a prefektúra lakóit, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyják el otthonukat. Szerdán 800 új esetet jelentettek az oszakai régióban, már a kórházi ágyak 70 százaléka megtelt.

Az olimpiai lángváltó március 25-én indult el Fukusimából, a terv az volt, hogy az ország mind a 47 prefektúrájába eljut. A szervezők ugyanakkor már a rajtnál jelezték, elképzelhető, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a váltófutás bizonyos szakaszait menet közben törölni kell, illetve zárt körűvé teszik, hogy azon csak a lánggal futók vehessenek részt.

A tavalyról idénre halasztott olimpia hivatalos megnyitója július 23-án lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamvay Péter: Magyarra Kelet!

Hamvay Péter: Magyarra Kelet!

A kockaház a második legkeresettebb ingatlantípus ma Magyarországon

A kockaház a második legkeresettebb ingatlantípus ma Magyarországon

Új kutatás: a koronavírus nagyobb kockázatot jelent a várandósokra és az újszülöttekre

Új kutatás: a koronavírus nagyobb kockázatot jelent a várandósokra és az újszülöttekre