szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magyarország meggyőződése, hogy a világ legnagyszerűbb játékának szépségét az adja, hogy nem sajátíthatják ki maguknak a leggazdagabbak – üzente a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök üdvözli az UEFA, a labdarúgás európai szervezetének álláspontját, amely határozottan kiáll az európai Szuperliga létrehozása ellen, és hitet tesz a sportág európai szintű egysége és a szolidaritás elve mellett – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

Az Orbán-közlemény szerint ez „Magyarország meggyőződése”:

A világ legnagyszerűbb játékának szépségét és emelkedettségét éppen az adja, hogy ez a sportág mindenkié, és nem sajátíthatják ki maguk számára a leggazdagabbak.

Orbán Viktor támogatja az UEFA-t és a FIFA-t, valamint az MLSZ-t a szövetségi versenyek integritásának védelmében, akár nemzeti, akár európai szinten.

Vasárnap derült ki, hogy Európa és a világ leggazdagabb és legjelentősebb futballklubjai megállapodtak egy szakadár európai klubverseny létrehozásának tervéről, amely ha megvalósul, felborítja a globális futball struktúráit. Legalább 12 klub venne részt a projektben, közöttük a Juventus, a Manchester United, a Liverpool és a Real Madrid. Az UEFA súlyos szankciókat helyezett kilátásba és közlése szerint minden erejével igyekszik megakadályozni az új bajnokság elindulását. A Szuperliga ellen szót emelt már a nemzetközi szövetség (FIFA), de Orbán előtt már más országok vezetői, például Boris Johnson brit miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök is kritizálták a tervet.

Új ligát alakítanának a legjobb európai futballcsapatok

A Juventust, a Manchester Unitedet, a Liverpoolt és a Real Madridot magában foglaló csoport szakadár ligát tervez, amely teljesen felborítja a sportágat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!