Balla István
Szerzőnk

Balla István

Balla István Kult

Nem lennék miniszterelnök – interjú Vámos Miklóssal

Húrok címmel jelent meg az új kötete, 42 év után újra gitározni kezdett, és néhány hete rádióműsort indított. Úgy véli, abból lehet jó miniszterelnök, aki meg tud szervezni egy osztálykirándulást. Vámos Miklóst kérdeztük a szenvedélyekről, a nagy generációról és Woody Allenről.

Balla István Kult

Nemzeti Színház: eltűnt a süllyesztőben

Több ezer ember búcsúztatta az Alföldi-korszakot vasárnap este. A háromórás gálán több mint százan léptek színpadra – majd tűntek el a süllyesztőben. Éjfélkor lekapcsolták a környék világítását, ezzel véget ért egy vaskos fejezet a magyar színháztörténetben.

Balla István Kult

Pofon a balhés függetleneknek

A humánminiszter nem fogja támogatni azokat a művészeti csoportokat, akik túl hevesen fejezik ki nemtetszésüket a kormány politikájával szemben. A balhékat pedig szerinte a „jóravaló embereknek” kell megakadályozni, ahogy az januárban az Educatio kiállításon történt.

Balla István Kult

Nem lesz szívás a Szigeten

Még a szervezők sem tudják, hogyan juthat majd cigihez a napi 60-65 ezer szigetlakó augusztusban. A trafiktörvény alapján úgy tűnik, legálisan sehogy, viszont félő, hogy a bejáratnál felvirágzik a dohány-feketekereskedelem. Az sem véletlen, hogy az eddig általában júliusban zajló fesztiválok egy része idén korábbra tolódott.

1
9 10 11 12 13 14 15