Gyenis Ágnes
Szerzőnk

Gyenis Ágnes

Gyenis Ágnes HVG Hetilap

Bebiztosítva

Megakadályozta a kormány az Aegon biztosító eladását. A kérdés már csak az, mikor és hogyan játsszák át a patinás, profitábilis céget egy csókos oligarchának.

Gyenis Ágnes HVG Hetilap

Kivételes döntés

Mészáros Lőrinc és földije, Vida József bankár térhódításának még a jogszabályok sem állhatják útját. A Fővárosi Törvényszék a minap – első fokon – úgy értelmezte a tőkepiaci törvény előírásait, hogy azzal éppen legitimálta a vállalkozópáros és körei befolyásszerzését a tőzsdén jegyzett Takarék Jelzálogbankban. Felmentést adott ugyanis azon kötelezettségek alól, amelyeket eddig általában a Magyar Nemzeti Bank is szigorúan vett: tőzsdei cégben bizonyos értékhatárok felett a közvetett tulajdonszerzést is nyilvánosságra kell hozni, az összehangoltan tevékenykedő háttértulajdonosok pedig 33 százalékos közös részedés felett kötelesek vételi ajánlatot tenni a kisbefektetőknek. A szóban forgó jelzálogbank egyébként ma már a Vida vezényelte Takarékbank, az állami Budapest Bank és a Mészáros-csoport fennhatósága alatt álló MKB Bank egybegyúrásával születő Magyar Bankholding része.

Gyenis Ágnes hvg360

Állami mentőöv vagy csőd? A Wizz Air vezére szerint a válságban mást kell választani

Előremenekül a Wizz Air fapados légitársaság: új bázisokat nyit, új járatokat indít, és már átvett tucatnyi új gépet idén, miközben tavasszal gyakorlatilag nem repült velük senki, és most is alig. Váradi József vezérigazgató úgy véli: az kerülhet a koronavírus-járvány miatti válság után jobb pozícióba, aki most is mer és tud lépni.

Gyenis Ágnes hvg360

Nobilis Kristóf: Senkinek sem kívánok ilyen „év üzletét”

Összességében mintegy 700 millió forintot bukott idén Nobilis Kristóf üzletember, aki a gasztronómiában és az ingatlanpiacon is érdekelt, de mostanában leginkább GreenGo nevű, rövid távra bérelhető elektromos autókat kínáló szolgáltatására koncentrál. Már húsz éve is nyugdíjazta magát, most mégis mindent elkövet, hogy talpon tartsa vállalkozásait, és ne kelljen sokakat elbocsátania.

Gyenis Ágnes Gazdaság

Bige László nem hagyhatja el a birtokát

Első fokon bűnügyi felügyelet alá helyezték a „műtrágyakirály” Bige László százmilliárdos nagyvállalkozót. Ezt azt jelenti, hogy egyelőre csak engedéllyel hagyhatja el a Nyíregyháza külső területén lévő több hektáros birtokát – tájékoztatta a hvg.hu-t Zamecsnik Péter ügyvéd. A döntés ellen ő is, az ügyész is fellebbezett.

Gyenis Ágnes HVG Hetilap

Visszapattanók

Elhalasztott fejlesztések, komoly leépítések, óriási mínuszok jellemezték a hazai cégvilág nagyágyúinak évét, ők mégis bizakodnak, hisznek magukban és a vállalataikban. Aki a válságban is megtalálja a lehetőséget, az lehet csak igazán sikeres utána – vallják.

1 2 3 4 5 6 7