Szabó Yvette
Szerzőnk

Szabó Yvette

Szabó Yvette hvg360

Százezrek kezét engedik el – nincs válasza a kormánynak a szociális válságra

Szociális válságot okozhat az a csaknem 500 ezer ember, akiket eddig feketén foglalkoztattak és most a járvány hatására elveszítik a keresetüket. De nem járnak sokkal jobban azok a bajba jutott munkavállalók sem, akik eddig rendesen be voltak jelentve, a kormány ugyanis nem tervezi az álláskeresési járadék megváltoztatását, az önkormányzatoknak pedig nincs pénzük segélyezésre.

Szabó Yvette Gazdaság

Beindulhat Debrecen fővárossá fejlesztése

A kormány hat miniszterének és a kormányfő általános helyettesének tagságával alakított regionális fórumot a kabinet Északkelet-Magyarországon, Debrecen központtal. Bár az érintett négy megye együttműködéséről Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza és Szolnok polgármestere írt alá megállapodást, a fórum munkájában mégsem ők vesznek részt. A négy városvezető közül Miskolcot nem fideszes politikus vezeti.

Szabó Yvette HVG Hetilap

Zsiványútra tévedt

A Dikh TV alapítóinak politikamentes céljait jócskán felülírhatja, hogy éppen annak a Habony Árpádnak a köreiből vásároltak be a tévécsatornába, akihez a cigányellenes kormánykommunikáció ötletét kötik.

Szabó Yvette HVG Hetilap

Szigorúan bizalmaskodó

A mobiltelefonok mozgása alapján minden eddiginél hatalmasabb adatbázist épít a Magyar Turisztikai Ügynökség, amely a saját tevékenységéről még a jogszabályban előírt információkat sem hozza nyilvánosságra.

Szabó Yvette HVG Hetilap

Tókupecek

A kormány éppen csöndben elcsente volna a maradék Balaton-partot a ködös őszi időben, ám hiba csúszott a számításba: az önkormányzati választás a tónál is átrajzolta a politikai térképet.

1 2 3 4 5