szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nem olyan nagy baj, ha nincs web-elérésünk, vannak ugyanis olyan szolgáltatások...

Nem olyan nagy baj, ha nincs web-elérésünk, vannak ugyanis olyan szolgáltatások, amelyeknek köszönhetően olykor egy-egy e-mail elküldésével is elérhetünk internetes oldalakat, feltölthetünk és konvertálhatunk állományokat. Az alábbiakban bemutatunk néhány lehetőséget, és arra bíztatjuk olvasóinkat, hogy ha találkoztak már hasonlóval, kipróbálták és be is vált, akkor osszák meg velünk tapasztalataikat a cikk alján található kommentek között.
Kezdjük a talán legnépszerűbb fotómegosztó oldallal, a Flickrrel. Az, hogy képeket tudjunk feltölteni ide internet-elérés nélkül, feltételezi, hogy van már Flickr azonosítónk, illetve jelszavunk. Ha ennek birtokában vagyunk, akkor már csak lesz egy egyedi e-mail címre lesz szükségünk, amit itt kaphatunk meg. Ennek birtokában már bármikor küldhetünk e-mailt a …@photos.flickr.com e-mail címre (a pontok helyére a Flickr oldalon megadott e-mail címet kell beírni). A feltölteni kívánt képet a csatolmányba tegyük, a tárgy sorba a kép neve, a levéltörzsbe pedig a kép leírása kerüljön.

A Flickr weboldalán kapjuk meg az e-mail címet

Ha angol nyelvű értelmező szótárra lenne hirtelen szükségünk, ugyancsak segítségül hívhatjuk elektronikus levelezésünket. Írjuk be a tárgy sorba a „define szó” kifejezést, ahol a szó természetesen angol nyelvű, és az, amelyik minket érdekel. Küldjük el a levelet a [email protected] e-mail címre, és „postafordultával” visszakapjuk a szó magyarázatát.
Tegyük fel, hogy pdf állományt szeretnénk kreálni Office dokumentumunkból, és bár többféle, erre szakosodott online szolgáltatás is létezik, de mint mondtuk, nincs webelérésünk. Nos, ilyenkor nincs más dolgunk, mint küldeni egy e-mailt a [email protected].com címre (csatolva hozzá természetesen a dokumentumunkat), s néhány perc múlva elektronikus postafiókunkban landol a .pdf állomány.

Megérkezett a konvertált fájl

Ugyanez fordítva is működik, tehát olyan esetekben, amikor mondjuk egy pdf állományt kaptunk valakitől, de nincsen hozzá pdf olvasónk. Ekkor ezt a pdf-et kell csatolnunk elektronikus levelünkhöz, amelynek a címzettje a [email protected] lesz. Hasonlóan működik a [email protected] cím is, ekkor azonban – már az e-mail címből adódóan – html formátumban kapjuk meg az egykori pdf fájlt.
Végül egy olyan e-mail szolgáltatást mutatunk be, amelynek a segítségével internet nélkül is bekukkanthatunk kedvenc weboldalunk témái közé.

Egyelőre csak a cikkek címét látjuk

Küldjünk egy e-mailt a [email protected] e-mail címre, és a tárgy mezőbe írjuk be a minket érdeklő weboldal URL-jét (pl. http://www.techline.hu). Küldjük el a levelet, majd kis idő múlva (nagyjából negyedórára számítsunk), a képernyőnkön látható, igaz, meglehetősen puritán formában, a weboldal tartalma.

Kissé puritán formában ugyan, de elolvashatjuk a cikket

Ha közelebbről is kíváncsiak vagyunk valamelyik cikkre, akkor kattintsunk rá, mire megjelenik egy újabb levelező ablak, ami már ki van töltve, azaz csak a Küldés gombra kell kattintanunk, s hamarosan már el is olvashatjuk a cikket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Döbbenetes toplisták

Az amerikai Akamai Technologies negyedévente elkészíti azt a szabadon hozzáférhető...