szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Lássuk kedvenc darabjainkat, azokat, amelyek ilyen-olyan módon megragadták a fantáziánkat! Polarclock.

 Lássuk kedvenc darabjainkat, azokat, amelyek ilyen-olyan módon megragadták a fantáziánkat!

Polarclock. A Polarclock egy elegáns óra és naptár egyben – ettől még nem lenne sem érdekes, sem izgalmas, a kivitelezés azonban annyira látványos és egyedi, hogy mindenképpen megéri egy pillantást vetni rá. Ráadásul ha Startrek rajongók vagyunk, akkor kötelező használni, mivel a grafikai felület erősen hasonlít az Enterprise-on található gépek kijelzőjén látható ketyerékre. Huszonnyolc nyelven elérhető, és a végletekig testre szabható, így kis türelemmel olyan „polár órát” barkácsolunk belőle, amilyet csak akarunk. Macintosh- (Dashboard is), Windows- és iPhone-verzió is van belőle.

Twingly. Ez a képernyővédő a világon található blogokon zajló aktivitást mutatja valós időben, a hozzávaló RSS-ekkel és tartalommal együtt. Ez így leírva elég furcsának hangzik, működés közben azonban egyértelmű, és főleg nagyon látványos!

 

Uniqlock. A japánok furcsák és érdekesek. Nem véletlen, hogy szinte mindenben különböznek tőlünk – teljesen más filmek, más játékok (de mennyire más játékok… ), európai szemmel érthetetlen képregények és rajzfilmek (előre is elnézést kérek a manga/hentai/anime rajongóktól ezért a kijelentésért) és… teljesen más képernyővédők! Legjobb példa erre az Uniqlock nevű képernyővédő, amelyen csinos japán hölgyek táncikálnak (mielőtt bárki megörülne, tegyük hozzá, hogy ruhában). Mindenféle hátterek, és különböző hölgyek különböző öltözékekben – hogy mi lehet a screensaver eredeti célja, arra nem sikerült rájönni, (valószínűleg reklám) lehet, hogy nincs is neki. Ha azonban egy „nagyon furcsa” képernyővédőt akarunk a gépünkre, akkor tökéletes választás!

MappedUp. A Mapped UP a világ egyetlen megunhatatlan képernyővédője, mivel rólunk, illetve az egész világról szó. Kis zöld bogyókkal reprezentál egy világtérképen különböző adatokat, amelyeket RSS feedekből szedeget ki, innen-onnan, és mindezt valós időben. Így tudhatjuk meg egy-egy képernyővédő szekció alatt, hogy a bulgáriai borok egy kicsivel megint népszerűbbek lettek Kínában 5 perc 34 másodperccel ezelőtt, vagy hogy Ausztrália 170 új állampolgárral gyarapodott az utóbbi órákban. 

Digg. A „diggelés” egy jó  felhasználási módja a képernyővédőnek, megkímél minket pár kattintástól, és egyfajta információs központot készít a gépből. A Digg Labs jóvoltából több különböző „diggelő” képernyővédőt is letölthetünk. 

Geocodearth. Ez a képernyővédő még csak béta állapotban leledzik, de máris nagyon látványos és különleges. Twitter, Flickr, Facebook és egyéb tweeteket és képeket helyez el nekünk valós időben, egyfajta vegyítése a közösségi oldalaknak és a képernyővédőnek. 

UniveRSS. Egy interaktív, szintén háromdimenziós (napjainkban ez már alapkövetelmény) képernyővédő, Vistára. Az UniveRSS térhatású galaktikus térképet kreál kedvenc RSS feedjeinkből, ahol RSS könyvtárunk mappáit egy-egy galaxis, az információkat pedig csillagok (jelen esetben kockák, rajtuk az oldal logójával) jelképezik. A kockák mérete és pozíciója attól függ, hogy mennyi feedet olvastunk már el a szóban forgó oldalról. Ez így körbeírva egy kicsit ködösen hangzik, működés közben azonban látványos és egyértelmű, kár, hogy nincsen Mac-verzió.

Grid. Valószínűleg a világ legelvontabb és legkockább képernyővédője, csak geekeknek és rendszergazdáknak ajánlott. Nekik viszont kötelező.

Electricsheep. Nem véletlen az elektromos bárány elnevezés. Aki ismeri a klasszikus alapművet az tudja, hogy néhányan elektromos bárányokról álmodnak – ez a képernyővédő ugyanis a közösség által jön létre, egészen pontosan a világon több százezer felhasználó gépe állítja elő, miközben a felhasználó gépe alszik.

A dolog lényege: a képernyővédőt bármilyen gépre (Mac, Windows) installálva, amikor a gép „elalszik” (azaz bekapcsol a képernyővédő), elkezd kommunikálni a világ többi részén telepített Electricsheeppel. A kommunikáció függvények formájában történik, amelyeket aztán látványos grafikára konvertál a szoftver, így láthatjuk, hogy a sok ezer gép mit „álmodik”. 

BSOD. Kékhalál képernyővédő. A neve magáért beszél, a használata csak hozzáértő közösségben/irodai környezetben ajánlott, elkerülendő, hogy valamely jó szándékú kolléga a screensavert látván, izomból nyomjon nekünk egy Reset gombot.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tovább hízik a káderképző kisgömböc: ingatlanok után újságarchívumot vett az MCC

Tovább hízik a káderképző kisgömböc: ingatlanok után újságarchívumot vett az MCC

Fél évvel tovább megmarad a Szép-kártyák extra kedvezménye

Fél évvel tovább megmarad a Szép-kártyák extra kedvezménye

A német egyesítés sem állította meg a nyugatra vándorlást – 1990. október 24.

A német egyesítés sem állította meg a nyugatra vándorlást – 1990. október 24.