szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Task List GuruA Task List Guru felülete kifejezetten barátságos és átlátható.

Task List Guru
A Task List Guru felülete kifejezetten barátságos és átlátható. Tennivalóinkat és jegyzeteinket kis ikonokkal - ezeket a programban mi választhatjuk ki minden egyes gyűjteményhez - színesített fastruktúrába rendezhetjük, így pillanatok alatt átláthatjuk az egészet.
A listákon belül azután szépen rendszerezhetjük tennivalóinkat, megadhatunk lejárati dátumot, kérhetünk figyelmeztetést adott időpontra, vagy akár bejegyzésenként több alkalommal is, és a tennivalóinkhoz is fűzhetünk rövid feljegyzéseket. Amivel elkészültünk, azt természetesen kipipálhatjuk, ahogy az egy hagyományos todo listánál már csak szokás
Letöltés >>>
Tovább a cikkhez >>>

Hamster Free Video Converter
A Hamster Soft ingyenes videokonvertáló alkalmazása (a neve ezek után mi más lehetne, mint Hamster Free Video Converter), kifejezetten azoknak készült, akik nem akarnak sokat szenvedni a beállításokkal, viszont lehetőleg gyorsan, jó minőségben szeretnének hozzájutni a kiválasztott videók adott eszközre optimalizált változatához.
A használata elképesztően egyszerű: a videókat rádobjuk az ablakra, és rákattintunk a 2-es feliratú fülre. Ott kiválasztjuk, milyen lejátszónk van, vagy éppen milyen formátumra szeretnénk konvertálni a videót. Eztán jöhet a 3-as fül, ott egy kattintás, hogy elinduljon a konvertálás, aminek a folyamatát szépen nyomon követhetjük a listában.
Letöltés >>>
Tovább a cikkhez >>>

AeroTuner
A Windows 7 felültét kedvünkre színezhetjük, ha a jobb egérgombbal kattintunk az Asztalon, majd a Személyre szabás menüpontot választjuk, és a megjelenő felületen az Ablak színe gombra kattintunk. Itt 16 előre definiált színsémából válogathatunk egy kattintással, ki- vagy bekapcsolva az átlátszóságot, állítva a színerősséget, sőt a Színkeverő megjelenítése opcióra kattintva, akár saját színkombinációkat is kikísérletezhetünk.
Ha valaki ennél is többet szeretne, annak érdemes kipróbálnia az AeroTuner névre hallgató apróságot, amely további opciókkal szolgál a Windows 7 Aero felületének tökéletes átszínezéséhez. Segítségével az Aeró néhány olyan tulajdonságát is megváltoztathatjuk, amelyekhez a rendszer saját felületén nem férünk hozzá.
Letöltés >>>
Tovább a cikkhez >>>

Windows 7 USB/DVD Download Tool
Ki mondta, hogy csak és kizárólag az új MacBook Airrel megoldható, hogy az OS X-et visszatelepítsük rá az Apple által mellékelt USB-s pendrájvról, ha a szükség úgy hozza?
Persze egyelőre nem vásárolható meg USB-n a Windows 7, és hát a PC-s notebook-/netbook-gyártókra sem jellemző, hogy ilyen formában mellékelnék a telepítőkészletet, de ettől még bármikor készíthetünk magunknak Windows 7 telepítőt egy - minimum 4 GB-os - pendrájvra.
Az újratelepítés így egyszerűbb lesz, mintha állandóan kölcsön kellene kérnünk egy USB-s DVD meghajtót, és olcsóbb, mintha vennénk magunknak egyet.
Letöltés >>>
Tovább a cikkhez >>>

Process Hacker
Mindannyian ismerjük az eredeti Windows funkciót, a Ctrl+Alt+Del segítségével behívható processz-ablakról van szó, amelynek elvileg az lenne a funkciója, hogy átlássuk, mi történi gépünkön, illetve kedvünkre tudjunk leállítani a folyamatokat. A probléma csak az, hogy a Windows rendszerekbe épített taszkmenedzserek elég egyszerűek.
A Process Hackerben viszont az éppen futó folyamatokról átlátható, pluszinformációkkal támogatott listát láthatunk (fanézetben). Így bizony könnyen kiderül, melyek azok a folyamatok, amelyek lassítják a gépet, esetleg nincs is rájuk szükség – de kártékony kis gonosztevők is kiszúrhatóak (sőt leállíthatóak) a programmal. A rendszer teljesítményéről is átlátható képet kapunk – grafikonokkal és statisztikákkal. Így könnyen kideríthetjük, megvizsgálhatjuk, hogy mely alkalmazások mennyi rendszeridőt, memóriát vagy sávszélességet foglalnak, és (ami még fontosabb) megnézhetjük, hogy miért.
Letöltés >>>
Tovább a cikkhez >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tordai Bence szerint Varga Mihály mellbe lökte, amikor ő megkérte, hogy csatlakozzon a kezdeményezésükhöz

Tordai Bence szerint Varga Mihály mellbe lökte, amikor ő megkérte, hogy csatlakozzon a kezdeményezésükhöz

Hálapénz nélkül, legálisan választana orvost? Ezt most épp nem tudja megtenni

Hálapénz nélkül, legálisan választana orvost? Ezt most épp nem tudja megtenni

Egy új kutatás szerint a Pfizer és az AstraZeneca oltásából egy is 80 százalékos védettséget ad

Egy új kutatás szerint a Pfizer és az AstraZeneca oltásából egy is 80 százalékos védettséget ad