szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Novell bejelentette, hogy Magyarországon is elérhetővé vált különleges termékportfóliója, amelyet a felhő alapú...

A Novell bejelentette, hogy Magyarországon is elérhetővé vált különleges termékportfóliója, amelyet a felhő alapú szolgáltatásokat nyújtó cégek számára alakítottak ki. A vállalat mindig az aktuális trendeket figyelembe véve fejleszti szoftvereit, hogy azok megbízhatóan és költséghatékonyan üzemelhessenek a fizikai és virtuális, valamint az egyre inkább kulcsfontosságúvá váló felhő alapú környezetben is.
A palettán található termékek árazását a szolgáltatók igényeinek megfelelően alakították ki. A szolgáltatások általánosságban havidíjas konstrukciókban vehetők igénybe, de egyedi kérések alapján akár óradíjas számlázás is elérhető. A széles termékskála magában foglalja a Linuxhoz, a Biztonsághoz, a Csoportmunkához és a Rendszerfelügyelethez kapcsolódó termékeket is.
Linux óradíjért
A Novell a SUSE Cloud Program keretén belül olyan lehetőséget kínál a felhőszolgáltatóknak, melynek segítségével felhasználás-alapú SUSE Linux Enterprise Server elérést biztosíthatnak ügyfeleiknek. Ezáltal a felhasználók a már bizonyított képességekkel rendelkező SLES-t használhatják a felhőben, miközben a helyszíni telepítés során korábban megszokott kivételes támogatási és szolgáltatási szintet élvezhetik. A programban az Amazon mellett olyan cégek vesznek részt partnerként, mint a Fujitsu és az IBM.

Az Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) szolgáltatása keretében már hónapok óta óradíjas konstrukcióban is igénybe vehető a SUSE Linux Enterprise Server 10-es és 11-es verziója. Az ajánlat a világ minden Amazon Web Services (AWS) régiójában, így Magyarországon is elérhető. A Novell széleskörű üzemeltetési szolgáltatást is biztosít az AWS weboldalán keresztül, így az ügyfelek mindig a legfrissebb SUSE Linux Enterprise Server változatot alkalmazhatják, és a szolgáltatást használati időn alapuló díjazás ellenében vehetik igénybe. Az Amazon EC2 felhasználói közvetlenül a szolgáltatás weboldalán vásárolhatják meg a karbantartási előfizetést, külön licencszerződés megkötése nélkül.
A biztonságos felhő
A szolgáltatások között elérhető továbbá a Novell felhőbiztonsági megoldása, a Novell Cloud Security Service, amely egy egységes és biztonságos személyazonosság-kezelési keretrendszer kialakítását teszi lehetővé a vállalatok fizikai, virtuális és felhő alapú informatikai rendszereiben.

A termék hozzáférés-kezelési, biztonsági és megfelelőségi megoldásokat kínál a felhő alapú informatikai rendszerekhez, így gyorsan és egyszerűen kiterjeszthetők a házirendek és a személyazonosság-kezelési infrastruktúrák a nyilvános felhőkre. A felhő alapú szolgáltatások szabványos felületen keresztül integrálhatóak a vállalati címtárral és így külön felhasználói adatbázis létrehozása nélkül oldható meg a felhasználók azonosítása, a jogosultságok kezelése és az egypontos bejelentkezés, a beépített audit szolgáltatások révén pedig az összes webes elérés naplózható és visszakereshető felhasználókra lebontva. A Novell ezzel az integrált, költséghatékony és egyszerűen használható csomaggal segíti a vállalatokat és a szolgáltatókat a nyilvános és a privát felhő alapú környezetek összetett biztonsági és megfelelőségi követelményeinek kezelésében.

A felhő alapú rendszerek felügyelete
A portfólió részét képezi a Novell felhő alapú környezetek felügyeletét biztosító megoldása, a Novell Cloud Manager, amely az összes vezető hypervizoron, operációs rendszeren és hardverplatformon biztosítja a felhőalapú környezetek kiépítését és biztonságos kezelését. A megoldás automatizált, munkafolyamat támogatással kiegészített igénylési rendszere egyszerűbbé teszi az új informatikai szolgáltatások üzembe helyezését. A Cloud Manager kontrollálhatóvá teszi az informatikai szolgáltatások, erőforrások és szolgáltatási szintek valós költségeit a felhőben, azon belül pedig biztonságos, a törvényi és iparági előírásoknak megfelelő IT-környezetet teremt. Az eszköz integrálható a Novell Sentinel logmenedzsment megoldással, és a beépített csatoló lehetővé teszi a felhőben elvégzett összes tevékenység teljes körű naplózását.
Az alkalmazások felügyeletéhez és felhő alapú kezeléséhez a Novell a ZENworks Application Virtualization megoldását kínálja. A termék segítségével tetszőleges kliens oldali alkalmazás virtualizálható és elérhetővé tehető, külön telepítés nélkül a felhőből, egy streaming szolgáltatás formájában. 

Közösségi csoportmunka a felhőben
A kínálatban megtalálható továbbá a Novell új generációs közösségi csoportmunka-platformja, a Novell Vibe. A felhő alapú szolgáltatásként is elérhető megoldás segítségével a vállalati felhasználók minden számukra fontos információról időben értesülhetnek, hozzáférhetnek az ötletekhez, könnyedén kapcsolatba léphetnek, és együtt dolgozhatnak a vállalaton belüli kollégáikkal, valamint külső partnereikkel és ügyfeleikkel. A Novell Vibe-ot kifejezetten vállalati felhasználásra tervezték, ezért a legújabb csoportmunka-technológiák előnyeit a megfelelően szigorú biztonsági előírások betartása mellett teszi lehetővé.
A vállalati közösségi hálózatként is működő megoldás egységes adatfolyamba foglalja a felhasználók közvetlen üzeneteit, a csevegést, a blogokat, illetve a wiki-oldalakat. A Vibe Cloud egyszerű fájlmegosztást és online, valós idejű, közös dokumentumszerkesztést tesz lehetővé, ezen felül leegyszerűsíti a csoportok létrehozásának folyamatát, és a szervezeten belüli vagy kívüli együttműködők meghívását.
A Novell felhő alapú megoldásairól bővebb információ az alábbi oldalon érhető el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe