szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Adidas idén két új, páronként 11, a tengerből kihalászott műanyag palack felhasználásával előállított futócipőt dob piacra. A lábbelikbe ráadásul most egy NFC-chipet is beépítenek.

Az Adidas már régóta mondogatja, hogy hosszú távú céljai között szerepel az újrahasznosított alapanyagok kizárólagos használata, illetve az öko-innováció sztenderdizálása a sportszergyártó cégek piacán. Ennek jegyében készítették el az UltraBOOST Parley és az UltraBOOST X Parley Primeknit modelljeiket, melyek felső része 85%-ban Parley Ocean Plastic fantázianevű anyagból, azaz a Parley kezdeményezés részeként, a Maldív-szigeteket övező vizekből kihalászott műanyag hulladékból készült. A sziluettekhez páronként mintegy 11 darab műanyag palackot hasznosítottak újra azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az óceánok túlzott szennyezettségére, illetve átfogó megoldást kínáljanak a műanyagszennyezés problémájára.

A felső rész mellett az új modellek folyamatos energiavisszajuttatást biztosító BOOST talpazata, rugalmas Continental Rubber sarokrésze, és Adaptive Arch szerkezete is fenntartható anyagokból készült.

©

A tavaszi Parley kollekció legfontosabb innovációja a jobb cipő belsejébe edukációs céllal épített, okostelefonnal összeköthető NFC-chip. A chip beolvasása után a viselők bővebb információkhoz juthatnak az Adidas és a Parley for the Oceans együttműködésről; hasznos információkat kaphatnak arról, hogy milyen módon mellőzhetik életükből a műanyagfelhasználást; illetve arról, hogy hogyan csatlakozhatnak a jövő környezettudatos kezdeményezéseihez.

Az UltraBOOST Parley és az UltraBOOST X Parley modellek április 16-ától vásárolhatók meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetésekhez is használja a felhasználók beszédét a Spotify

Hirdetésekhez is használja a felhasználók beszédét a Spotify

Véget ért a szükségállapot Csehországban

Véget ért a szükségállapot Csehországban

A Siri elkotyogta, hogy áprilisban újabb Apple-bemutató lesz

A Siri elkotyogta, hogy áprilisban újabb Apple-bemutató lesz