szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Geekbench tesztben konkrétan nem szerepel az iPhone Xs (Xs Max, XR) név (ehelyett iPhone 11,6-ot látunk), az összehasonlítás egyik alanya bizonyosan egy 2018-as iPhone. Meglepő, de a többmagos tesztben lemaradt a tavalyi modell mögött.

A nemrégiben bemutatott 2018-as iPhone-okba már az Apple egyik büszkesége, az új A12 Bionic chip került, s a cég is az eddigi legjobb processzorukként hirdeti. Talán ezért is meglepő kicsit, hogy egy Geekbench összehasonlító többmagos tesztben a régebbi A11-gyel futó iPhone 8 Plus felülmúlta az újdonságot.

Hogy pontosan melyik modellt, azt nem tudni, a tesztben ugyanis iPhone 11,6 megnevezés szerepel, de csakis valamelyik idei telefonról lehet szó. Az egymagos tesztben persze remekelt az új iPhone, 4813 pontot ért el az iPhone 8 Plus 4307 pontjával szemben. Viszont a többmagos megmérettetésnél az újdonság 10 255 pontot szerzett, a tavalyi modell pedig 10 800-at. Ez az eredmény is megerősíti azt, hogy az Apple-nek továbbra is az egymagos teljesítmény fontos az iPhone-oknál.

©

A benchmarkból az is kiderül, hogy az A12 chip 2,49 GHz-en fut (tavaly az A11 órajele 2,39 GHz volt), a RAM 4 GB-ra nőtt, és a négyszeresére bővült az az L1 cache.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját

Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját

Tíz magyar sportoló bukott le doppinggal idén

Tíz magyar sportoló bukott le doppinggal idén

Rekordot döntött, de otthagyja az Instagramot David Attenborough

Rekordot döntött, de otthagyja az Instagramot David Attenborough