szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Javában fejleszti Tinder-szerű szolgáltatását a Facebook, de ez nem jelenti azt, hogy a nagy munka közben ne lenne idejük új híreket megosztani róla.

Négy hónappal ezelőtt különös bejelentést tett a Facebook: elhatározták, hogy a Tinder mintájára megcsinálják saját társkeresőjüket. A különálló app helyett az oldalba épített szolgáltatásról eddig szinte alig lehetett tudni valamit, most azonban több újdonságra is fény derült. Köszönhetően a The Verge tudósítójának, akinek volt alkalma elbeszélgetni Nathan Sharp termékmenedzserrel.

Kiderült például, hogy a Facebook Dating mindenki számára ingyenes funkció lesz, ám kizárólag 18 éven felüliek használhatják majd. Reklámok vagy másfajta hirdetések nem lesznek benne, illetve legalábbis a fejlesztés jelenlegi szakaszában még nem gondolkodnak ilyesmin. Azt is tudni már, hogy amikor felhasználó elkészíti randizós profilját, a Facebook kizárólag a keresztnevét emeli majd át az új felületre. Ezután egy rövid bemutatkozó szöveget kell írnunk, amely értelemszerűen a másik fél számára is megjelenik majd, amikor a profilunkat böngészi.

©

Természetesen fotókat is feltölthetünk, hogy vonzóbbá tegyük oldalunkat, de alaposan meg kell gondolnunk, mit akarunk közölni: iOS esetében maximum 9, Androidon pedig 12 kép lesz elhelyezhető, vagyis erősen korlátozzák majd a publikálható tartalommennyiséget. Jó hír viszont, hogy Instagramból szintúgy átemelhetők lesznek különféle képek.

A másik kötelező elem, folytatta Sharp, hogy minden társkeresőnek meg kell majd adnia, hol tartózkodik, hogy a közelében lévő, releváns profilokat tudja listázni a rendszer. Ez utóbbi a következőképp működik majd: a keresőben kizárólag olyan emberek fognak látszódni, akikkel közvetlenül nem vagyunk kapcsolatban a Facebookon. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha van olyan személy, akit a “rendes” oldalon valamikor letiltottunk, úgy ebben a találati listában sem fog felbukkanni. Exek viszont bármikor előjöhetnek, ha időközben a facebookos ismeretségnek is vége lett.

A Tinder egyik fontos kritériuma, hogy a feleknek előbb kölcsönös visszajelzést kell adniuk, mielőtt kapcsolatba lépnének egymással. A Facebook saját megoldásában ilyen nem lesz, bárki írhat bárkinek, ám fontos, hogy az unszimpatikus partner bármikor tiltható lesz. Ezzel viszont csakis a társkeresőből száműzzük, az oldalon ugyanúgy megtalálható marad.

©

A biztonságot növeli, hogy az egymással kapcsolatba került párok pusztán szöveget és hangulatjeleket küldhetnek a másiknak, videó vagy fotó utólagos megosztására nem lesz lehetőség. Sharp ugyan nem részletezte, de ezzel alighanem a zaklatásokat és kéretlen üzeneteket igyekeznek minimalizálni.

A Facebook Datinget még most is javában fejleszti a közösségi oldal ezzel foglalkozó csapata, így a globális indulás ideje továbbra sem ismert. Kolumbiában épp most kezdték el tesztelni, de valószínű, hogy az üzemkész állapotig még hátra van néhány próbakör.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Egyszerű hazugsággal törhették fel 133 magyar lány Facebook-fiókját

Száznál is több, kizárólag női Facebook-felhasználó fiókjához juthatott hozzá az általa kitalált módszer révén egy amatőr magyar hacker. Nem csinált mást, mint egyszerű hazugsággal egy maga által kreált adathalász oldalra irányította a kinézett profilok tulajdonosait.

A szovjet éveket idézi Putyin Baltikum-politikája

A szovjet éveket idézi Putyin Baltikum-politikája

Halálos buszbaleset történt az M5-ösön

Halálos buszbaleset történt az M5-ösön

99 tudós számolta össze, hányféle növény van Új-Guineán – az eredmény 13 634

99 tudós számolta össze, hányféle növény van Új-Guineán – az eredmény 13 634