szerző:
hvg.hu

Javában fejleszti Tinder-szerű szolgáltatását a Facebook, de ez nem jelenti azt, hogy a nagy munka közben ne lenne idejük új híreket megosztani róla.

Négy hónappal ezelőtt különös bejelentést tett a Facebook: elhatározták, hogy a Tinder mintájára megcsinálják saját társkeresőjüket. A különálló app helyett az oldalba épített szolgáltatásról eddig szinte alig lehetett tudni valamit, most azonban több újdonságra is fény derült. Köszönhetően a The Verge tudósítójának, akinek volt alkalma elbeszélgetni Nathan Sharp termékmenedzserrel.

Kiderült például, hogy a Facebook Dating mindenki számára ingyenes funkció lesz, ám kizárólag 18 éven felüliek használhatják majd. Reklámok vagy másfajta hirdetések nem lesznek benne, illetve legalábbis a fejlesztés jelenlegi szakaszában még nem gondolkodnak ilyesmin. Azt is tudni már, hogy amikor felhasználó elkészíti randizós profilját, a Facebook kizárólag a keresztnevét emeli majd át az új felületre. Ezután egy rövid bemutatkozó szöveget kell írnunk, amely értelemszerűen a másik fél számára is megjelenik majd, amikor a profilunkat böngészi.

©

Természetesen fotókat is feltölthetünk, hogy vonzóbbá tegyük oldalunkat, de alaposan meg kell gondolnunk, mit akarunk közölni: iOS esetében maximum 9, Androidon pedig 12 kép lesz elhelyezhető, vagyis erősen korlátozzák majd a publikálható tartalommennyiséget. Jó hír viszont, hogy Instagramból szintúgy átemelhetők lesznek különféle képek.

A másik kötelező elem, folytatta Sharp, hogy minden társkeresőnek meg kell majd adnia, hol tartózkodik, hogy a közelében lévő, releváns profilokat tudja listázni a rendszer. Ez utóbbi a következőképp működik majd: a keresőben kizárólag olyan emberek fognak látszódni, akikkel közvetlenül nem vagyunk kapcsolatban a Facebookon. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha van olyan személy, akit a “rendes” oldalon valamikor letiltottunk, úgy ebben a találati listában sem fog felbukkanni. Exek viszont bármikor előjöhetnek, ha időközben a facebookos ismeretségnek is vége lett.

A Tinder egyik fontos kritériuma, hogy a feleknek előbb kölcsönös visszajelzést kell adniuk, mielőtt kapcsolatba lépnének egymással. A Facebook saját megoldásában ilyen nem lesz, bárki írhat bárkinek, ám fontos, hogy az unszimpatikus partner bármikor tiltható lesz. Ezzel viszont csakis a társkeresőből száműzzük, az oldalon ugyanúgy megtalálható marad.

©

A biztonságot növeli, hogy az egymással kapcsolatba került párok pusztán szöveget és hangulatjeleket küldhetnek a másiknak, videó vagy fotó utólagos megosztására nem lesz lehetőség. Sharp ugyan nem részletezte, de ezzel alighanem a zaklatásokat és kéretlen üzeneteket igyekeznek minimalizálni.

A Facebook Datinget még most is javában fejleszti a közösségi oldal ezzel foglalkozó csapata, így a globális indulás ideje továbbra sem ismert. Kolumbiában épp most kezdték el tesztelni, de valószínű, hogy az üzemkész állapotig még hátra van néhány próbakör.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Egyszerű hazugsággal törhették fel 133 magyar lány Facebook-fiókját

Száznál is több, kizárólag női Facebook-felhasználó fiókjához juthatott hozzá az általa kitalált módszer révén egy amatőr magyar hacker. Nem csinált mást, mint egyszerű hazugsággal egy maga által kreált adathalász oldalra irányította a kinézett profilok tulajdonosait.

Nekiment a minisztert is buktató gazdasági lobbiknak a francia oknyomozó újságíró

Nekiment a minisztert is buktató gazdasági lobbiknak a francia oknyomozó újságíró

Ha ez így folytatódik, senkinek nem éri meg almát termelni - figyelmeztetnek a gazdák

Ha ez így folytatódik, senkinek nem éri meg almát termelni - figyelmeztetnek a gazdák

Hónapokon át meghamisíthatta a videós adatokat a Facebook, hogy a YouTube helyett inkább náluk hirdessenek

Hónapokon át meghamisíthatta a videós adatokat a Facebook, hogy a YouTube helyett inkább náluk hirdessenek

Nemcsak büdösek a poloskák, hanem károsak is

Nemcsak büdösek a poloskák, hanem károsak is

Egyetlen mellrákszűrő busz készült el az 1,7 milliárdért megrendelt tízből

Egyetlen mellrákszűrő busz készült el az 1,7 milliárdért megrendelt tízből

Hivatalos: itt a kupésra faragott Skoda Kodiaq GT

Hivatalos: itt a kupésra faragott Skoda Kodiaq GT