szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Astrohaus új fejlesztése egy táskába is könnyen becsúsztatható modern írógép, mely bár külsőre egy laptopra hasonlít, mégis sokban különbözik attól. Például, hogy akár 30 óráig is bírja a munkát. Csak szövegelésre jó, de úgy tűnik, arra nagyon.

Akik gyakran dolgoznak szövegekkel, bizonyára nem egyszer tapasztalták, milyen nehéz megállni, hogy a netre csatlakoztatott számítógéppel munka helyett ne valamelyik közösségi oldalt kezdje nézegetni az ember. E probléma orvosolására készített írásra alkalmas masinát az Astrohaus nevű cég.

A Freewrite Traveler külsőre leginkább egy laptopra hasonlít, hiszen ugyanúgy van képernyője, rendelkezik szövegbevitelre alkalmas gombokkal, összecsukható, ráadásul egy ultrabook súlyánál is kevesebbet, nagyjából 80 dekát nyom. Ám míg a notebookokkal mást is lehet csinálni, a Traveler tényleg csak arra jó, amire kitalálták. Minden leütött betűt automatikusan ment a beépített memóriájába, wifire való csatlakozáskor pedig valamilyen szolgáltatásba, például Dropboxba is továbbítja az elkészült szöveget.

A kis masina a cég második ilyen találmánya, azzal a különbséggel, hogy új fejlesztés lévén több szempontból is jobbnak hat. Vékonyabb, így egy táskába becsúsztatva is könnyen elfér. Képernyője a korábbi modellnél már bevált, nem mellesleg szembarát E Ink panel, mérete pedig szándékosan 6 colos, a cég ígérete szerint így ugyanis akár 30 óráig is használható. Csak az összehasonlítás kedvéért: egy átlagos laptop ennek töredékét, nagyjából 4-6 órát képes hozni, utóbbi pedig még nehezebb is. A Travelert ráadásul USB-C-n lehet tölteni, így nagyméretű adaptert sem kell cipelnie használójának.

©

A kis írógépre újfent a közösség erejével gyűjtik a pénzt, ezúttal az Indiegogón, már most nagy sikerrel: cikkünk írásának pillanatában a megvalósításhoz szükséges összeg több mint 400 százaléka jött össze. Aki beruházna rá, most a teljes ár közel feléért, 319 dollárért (kb. 90 ezer forintért) juthat hozzá. A szállítást jövő év júniusára ígérik, ráadásul magyarországi cím esetén 60 dollárt (kb. 17 ezer forintot) kell érte fizetni.

Ha inkább a kézzel írt szövegekre esküszik, az Everlast nevű okosfüzetet ajánljuk figyelmébe. Ez attól különleges, hogy soha nem telik be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet