szerző:
hvg.hu

Az elmúlt napokban elkezdte frissíteni a Google a magyarországi Utcaképet, miután a nyár elején végigfotózták a nagyobb városokat.

Alig fél évvel ezelőtt, május közepén jelentette be a Google, hogy megkezdik a Street View, vagyis az Utcakép frissítését Magyarországon. A fotózással nemcsak aktualizálták az elérhető utcaképet, de a képek minőségén is javítottak. Míg korábban 15 fényképezőgép kapott helyet az autót tetején, ezúttal csupán 7, azok azonban sokkal jobbak, mint az elmúlt nyolc évben használtak. A 20 megapixeles szenzorokkal ellátott masinák az eddiginél tisztább és nagyobb felbontású képeket készítettek.

Az elmúlt hónapokban az ország számos pontján sikerült lencsevégre kapni a Google autóját – mi is kaptunk jó néhány ilyen felvételt. Az újrafotózást május-június során ejtették meg, jártak Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Budapesten, Székesfehérváron, Győrben és Pécsett is. A fotókat mostanra sikerült összefésülni, a frissítés pedig már látszik az Utcaképben is.

Egyelőre úgy tűnik, a térkép frissítése még nem 100 százalékos, vannak ugyanis olyan helyek, amelyek még a néhány évvel ezelőtti pillanatképet mutatják. Így aki esetleg nem találja magát az Utcaképen, annak érdemes lehet a következő napokban figyelni a szolgáltatást. Akit viszont "megörökített" a Google, az küldjön nekünk egy képernyőképet (a pontos helyszín megnevezésével) erről üzenetben a HVG Tech rovatának Facebook-oldalára, mi pedig összefoglalót készítünk majd belőlük.

Egyébként lassan nem lesz olyan pontja a világnak, ahová ne jutott volna el a Google Street View kamerája. Hogy az utcákat végigfotózták már, az egy dolog, de végighajózták már a Dunátbemerészkedtek a Loch Ness-i tóba, de Batman “barlangjában” és a Ferrari-múzeumban is jártak már, egy ideje pedig már a Nemzetközi Űrállomásra is be lehet tekinteni.

A magyar érintettségű helyszínek között benézhet például a Parlamentbe – benne a miniszterelnök tárgyalójával –, vagy tehet egy túrát a Duna mentén. A Google Street View szolgáltatásában a Mátyás-templom és a Dohány utcai zsinagóga belső terei, az Operaház nézőtere, királyi díszpáholya, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék szőlőhegyei, az Egri vár, a Hollókői vár, a Halászbástya és a Budai várnegyed, a Művészetek Palotája, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed és több tucat más történelmi, turisztikai és kulturális szempontból fontos magyarországi helyszín is elérhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vizet talált a NASA űrszondája az aszteroidán, amire le fog szállni

Vizet talált a NASA űrszondája az aszteroidán, amire le fog szállni

Karácsonyi dalt írtak a Brexitről – videó

Karácsonyi dalt írtak a Brexitről – videó

Elhalasztják a szavazást a Brexit-megállapodásról

Elhalasztják a szavazást a Brexit-megállapodásról

Az olasz katolikusok megnyitják a templomokat a menekültek előtt, akik Salvini új jogszabálya miatt utcára kerülnek

Az olasz katolikusok megnyitják a templomokat a menekültek előtt, akik Salvini új jogszabálya miatt utcára kerülnek

Nem véd meg a demenciától a keresztrejtvény vagy a sudoku

Nem véd meg a demenciától a keresztrejtvény vagy a sudoku

A királynőnél hamarabb tuti nem kezdte el a karácsonyi készülődést

A királynőnél hamarabb tuti nem kezdte el a karácsonyi készülődést