szerző:
hvg.hu

Hosszas várakozás után a Microsoft hivatalosan is elérhetővé tette a Windows 10 legújabb, őszi frissítőcsomagját, amibe jó néhány új funkció és érdekesség is belekerült.

Az elmúlt években már teljesen menetrendszerűvé vált, hogy a Microsoft tavasszal és ősszel ad ki nagyobb frissítőcsomagját a Windowshoz, egészen pontosan ahhoz a Windows 10-hez, ami már a hazai gépek több mint harmadán fut. Az őszi pakk magyar idő szerint kedd éjjel érkezett meg, a Windows Update-ből érhetik el a felhasználók. (Jövő kedden automatikusan is elindul majd a letöltés minden vonatkozó számítógépre.)

Az operációs rendszer új verziója számos újdonságot tartalmaz, ezek egy részéről itt írtunk korábban. Az őszi frissítőcsomaggal érkezik például a Cloud Clipboard, azaz a felhőalapú vágólap, amely lehetővé teszi a különböző eszközök között a fájlok és egyéb dolgok átvitelét – feltéve, hogy ugyanazzal a felhasználói fiókkal vagyunk mindkét eszközön bejelentkezve. A fejlesztés kifejezetten hasznos lehet, ha a munkahelyen például asztali gépen dolgozunk, de van egy laptop is, amin a munkát végezzük.

Kapott egy frissítést a Windows 10 idővonal (timeline) funkciója, ami a tavaszi nagy frissítéssel érkezett meg a számítógépekre. (A funkcióról itt olvashat bővebben.) A mostani frissítésnek köszönhetően már a Firefox és a Google Chrome is képes kapcsolódni az idővonalhoz, így nem kell harmadik féltől származó alkalmazást használni ehhez. A Microsoft Launcher segítségével az androidos mobilok is csatlakozhatnak az idővonalhoz.

Megérkezett a Your Phone nevű alkalmazás is, ami elvileg az androidos eszközök, valamint az iPhone-ok és az iPadek számára is használható lesz, a The Verge szerint azonban egyelőre zömmel csak az androidos funkciók működnek. A lényege, hogy a segítségével láthatjuk a számítógépen a mobilon lévő képeket, valamint küldhetünk és fogadhatunk vele szöveges üzeneteket.

A következő nagy frissítőcsomag 2019 márciusában várható, és egyelőre a nem túl sokat mondó 19H1 kódnévvel illették.

Ha máskor is tudni szeretne a Windows új funkcióiról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gyógynövénypiac mint nemzetstratégia?

Gyógynövénypiac mint nemzetstratégia?

A színjáték nem maradt el, de Róma kapitulált Brüsszel előtt a költségvetési vitában

A színjáték nem maradt el, de Róma kapitulált Brüsszel előtt a költségvetési vitában

Felér egy beismeréssel? Bezárja egyik kínai gyárát a Samsung

Felér egy beismeréssel? Bezárja egyik kínai gyárát a Samsung

Meghalt Elekfi László nyelvész

Meghalt Elekfi László nyelvész

Texasi miniló segít a Bethesda Gyermekkórházban fekvő beteg gyerekeknek - fotó

Texasi miniló segít a Bethesda Gyermekkórházban fekvő beteg gyerekeknek - fotó

30-45 méteres mélységben váratlan csodákat rejt a Nagy-korallzátony

30-45 méteres mélységben váratlan csodákat rejt a Nagy-korallzátony