szerző:
hvg.hu

Kellemetlen hiba ütötte fel a fejét a Sony rendszerében: olyan üzenettel bombázzák a PlayStation-tulajdonosokat, amely megnyitás után megfagyasztja a konzolt.

Egyre több jelzést olvasni a Redditen arról a PlayStation 4-eket megbénító üzenetről, amely vírusként kezdett terjedni a konzol hálózatán. A probléma először az amerikai játékosoknál volt érzékelhető, de később az európai felhasználóknál is megjelent, de úgy tűnik, csak a PS4-ekre veszélyes.

A hibát az üzenettel küldött különleges szimbólumok idézik elő. Nem vírusos támadásról van szó, a szöveget maguk a felhasználók terjesztik azzal, hogy egymásnak küldözgetik. Az üzenet fogadása veszélytelen, ám ha megnyitják, a gép lefagy, a kellemetlenséget pedig a factory reset, azaz a gyári beállítások visszaállítása képes csak orvosolni. Ez azért rossz, mert utóbbi parancs a gép minden tartalmát, így a letöltött játékokat és mentéseket is törli.

Az eddigi beszámolók szerint a legjobb védekezési módszer, ha a felhasználók nem nyitnak meg ismeretlen játékostól származó üzeneteket. Amíg a veszély fennáll, érdemes korlátozni az üzenetek fogadását, például azt beállítani, hogy csak a barátlistán lévők írhassanak. Ehhez a következőket tegyük: lépjünk be a Beállítások/Fiókkezelés/Adatvédelmi beállítások részre, majd Personal Info - Messaging alatt keressük ki a Messages részt, és válasszuk a Friends Only lehetőséget. Ha senkitől nem akarunk üzenetet kapni, nyomjunk a No One-ra.

Ha mégis üzenetet kapunk egy számunkra gyanús felhasználótól, kapcsoljuk ki a gépet, majd pedig a PlayStation Androidra és iOS-re ingyenesen letölthető üzenetküldőjébe lépve töröljük ki. A hiba kizárólag konzolokra érvényes, mobilokon semmilyen bajt nem okoz. Igaz, hasonlót ott is láthattunk már.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

A Sony vezére kimondta: jön a PlayStation 5

A Sony-elnök Kenichiro Yoshida egy vele készült interjúban világossá tette azt, amiről iparági pletykák alapján hetek óta cikkezik a világsajtó: biztosan lesz utódja a PlayStation 4-nek.

Visszaszólt az MTA a minisztériumnak: Nem igaz, hogy megkaptuk a szükséges pénzt

Visszaszólt az MTA a minisztériumnak: Nem igaz, hogy megkaptuk a szükséges pénzt

Továbbra is bajban Matolcsy rokonának a bankja

Továbbra is bajban Matolcsy rokonának a bankja

Korrupció után kutatott a fociban, meggyilkolták az újságírót

Korrupció után kutatott a fociban, meggyilkolták az újságírót

Megkezdődött az influenzajárvány

Megkezdődött az influenzajárvány

Majka egy időre visszavonul

Majka egy időre visszavonul

Vidékre is elviszik a POKET zsebkönyveket

Vidékre is elviszik a POKET zsebkönyveket