szerző:
MTI

Egy nap sem kellett hozzá, hogy botrányba fulladjon az amerikai elnököt támogató, egyedülálló fiataloknak készített társkereső: az app a megjelenés után ki is szivárogtatta véletlenül a felhasználók adatait.

Készítője szerint a DonaldDaters nevű alkalmazás "az Egyesült Államokban élő, egyedülálló fiatalok közössége, amely összeköt szerelmeseket, barátokat és Trump támogatóit egyaránt".

"A Trumpot támogató fiatalok egy jelentős része számára a liberálisok intoleranciája szinte lehetetlenné teszi a randizást" - írta közleményében Emily Moreno, a cég vezérigazgatója, hozzátéve, hogy az elnök támogatása mostanra kizáró okká vált a párkeresésben. "Ezért hoztuk létre ezt az új platformot a Trumpot támogatók számára, hogy az emberek félelem nélkül beszélhessenek a politikai nézeteikről" - fűzte hozzá.

Trump megválasztása óta egyre erősebb a politikai szembenállás konzervatívok és liberálisok között, aminek hatására a konzervatív fiatalok egyre nehezebben találnak párt maguknak a nagyvárosi régiókban, amelyek általában a liberális politika irányába hajlanak. A republikánusok gyakorta panaszkodnak arról, hogy gúny és sértegetés áldozatává válnak, miután a randipartnerük számára világossá válik a politikai hovatartozásuk.

©


A TechCrunch szerint a DonaldDaters applikációnak már az első napon több mint 1600 felhasználója volt. Az oldal egy francia biztonsági szakember révén jutott hozzá ehhez az információhoz, akinek az applikáció "kiskapuit" kihasználva sikerült hozzáférnie a felhasználók adataihoz, beleértve a nevüket, profilképüket, az általuk használt készülék típusát, a magánlevelezésüket és a profiljuk megváltoztatásához szükséges információkat.

A portál szerint az adatokhoz való hozzáférést megszüntették, miután kapcsolatba léptek az alkalmazás készítőjével. A DonaldDaters honlapja "a személyes adatok védelmét" ígéri a felhasználóknak.

Jelenleg egy Trump-ellenes társkereső oldal is elérhető az interneten: a nevertrump.dating azoknak szeretne segíteni a párkeresésben, akik ellenzik Donald Trump politikáját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ötven embert nem találnak a nairobi terrortámadás óta

Ötven embert nem találnak a nairobi terrortámadás óta

Egy bicskei cég dolgozói túlórázni akarnak és elutasítják a rabszolgatörvényezést

Egy bicskei cég dolgozói túlórázni akarnak és elutasítják a rabszolgatörvényezést

Bírósághoz fordult a TASZ a kormánypárti médiabirodalom miatt

Bírósághoz fordult a TASZ a kormánypárti médiabirodalom miatt

Igen érdekes helyről érkezett szuperritka VW-be botlottunk, körbefotóztuk

Igen érdekes helyről érkezett szuperritka VW-be botlottunk, körbefotóztuk

Kérdezés nélkül vitte a kormány a budai Palotanegyedet

Kérdezés nélkül vitte a kormány a budai Palotanegyedet

A Huawei új központjában épült fel a budapesti Szabadság híd mása

A Huawei új központjában épült fel a budapesti Szabadság híd mása