szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy nap sem kellett hozzá, hogy botrányba fulladjon az amerikai elnököt támogató, egyedülálló fiataloknak készített társkereső: az app a megjelenés után ki is szivárogtatta véletlenül a felhasználók adatait.

Készítője szerint a DonaldDaters nevű alkalmazás "az Egyesült Államokban élő, egyedülálló fiatalok közössége, amely összeköt szerelmeseket, barátokat és Trump támogatóit egyaránt".

"A Trumpot támogató fiatalok egy jelentős része számára a liberálisok intoleranciája szinte lehetetlenné teszi a randizást" - írta közleményében Emily Moreno, a cég vezérigazgatója, hozzátéve, hogy az elnök támogatása mostanra kizáró okká vált a párkeresésben. "Ezért hoztuk létre ezt az új platformot a Trumpot támogatók számára, hogy az emberek félelem nélkül beszélhessenek a politikai nézeteikről" - fűzte hozzá.

Trump megválasztása óta egyre erősebb a politikai szembenállás konzervatívok és liberálisok között, aminek hatására a konzervatív fiatalok egyre nehezebben találnak párt maguknak a nagyvárosi régiókban, amelyek általában a liberális politika irányába hajlanak. A republikánusok gyakorta panaszkodnak arról, hogy gúny és sértegetés áldozatává válnak, miután a randipartnerük számára világossá válik a politikai hovatartozásuk.

©


A TechCrunch szerint a DonaldDaters applikációnak már az első napon több mint 1600 felhasználója volt. Az oldal egy francia biztonsági szakember révén jutott hozzá ehhez az információhoz, akinek az applikáció "kiskapuit" kihasználva sikerült hozzáférnie a felhasználók adataihoz, beleértve a nevüket, profilképüket, az általuk használt készülék típusát, a magánlevelezésüket és a profiljuk megváltoztatásához szükséges információkat.

A portál szerint az adatokhoz való hozzáférést megszüntették, miután kapcsolatba léptek az alkalmazás készítőjével. A DonaldDaters honlapja "a személyes adatok védelmét" ígéri a felhasználóknak.

Jelenleg egy Trump-ellenes társkereső oldal is elérhető az interneten: a nevertrump.dating azoknak szeretne segíteni a párkeresésben, akik ellenzik Donald Trump politikáját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leginkább a multik és német cégek örülhettek a kormány gazdasági akcióprogramjának

Leginkább a multik és német cégek örülhettek a kormány gazdasági akcióprogramjának

Influenza vs. koronavírus: nehéz összehasonlítani a számokat

Influenza vs. koronavírus: nehéz összehasonlítani a számokat

Elhagyatva, egy sivatagi farmon találták meg a Knight Rider KITT teherautóját

Elhagyatva, egy sivatagi farmon találták meg a Knight Rider KITT teherautóját