szerző:
hvg.hu

A legilletékesebb, a gyártó posztolt ki egy képet a kínai közösségi oldalra, kiszivárogtatva, hogy mikor mutatja be a világnak legújabb telefonját, a sokat emlegetett Mi Mix 3-at.

Még augusztus végén posztolta ki a Twitterre Donovan Sung, a Xiaomi globális szóvivője, hogy érkezik októberben egy telefonjuk, s a jól értesültek azonnal tudták, a Mi Mix 3-ról van szó. Szeptember elején tovább szivárogtatott a szóvivő, és egy olyan képet osztott meg a nyilvánossággal, amiből szinte egyértelmű volt a következtetés: az 5G-t is támogatni fogja a telefon, s ebből a szempontból az első lehet a világon. (Arról, hogy mire lsz képes az 5G, itt olvashat.)

Azóta újabb „hivatalos” hír érkezett: ezúttal a Weibón jelent meg egy kép a kínai telefongyártó jóvoltából, megszellőztetve azt, hogy a Mi Mix 3-at október 25-én ismerheti majd meg a világ.

©

A telefonon nem lesz szenzorsziget, ehelyett egy hátulról felcsúsztatható parányi tok rejti az előlapi kamerát (meg is vádolták egyből a gyártót, hogy ellopta a Huawei ötletét). A szenzorsziget elhagyása és az igen vékony keret miatt az előlap szinte teljesen kijelző lesz.

A Mi Mix 3 specifikációiról egyelőre hallgat a Xiaomi, bár nem hivatalos források szerint Snapdragon 845 lapkakészlet dolgozhat benne 6 vagy 8 GB RAM-mal. Hallani még arról is, hogy a telefonnak – elsőként a Xiaomi-eszközök történetében – AI-val (mesterséges intelligenciával) felruházott fizikai gombja lesz. Az igazi különlegesség persze a korábban már beharangozott 5G-támogatás lenne, hogy valóban elhozza-e ezt a Mi Mix 3, az a jövő héten kiderül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csak most jöttek rá, hogy nem is annyira sótalanítanak a sótalanító üzemek

Csak most jöttek rá, hogy nem is annyira sótalanítanak a sótalanító üzemek

Rendőrség: Hat főt kellett eltávolítani a Lánchídról

Rendőrség: Hat főt kellett eltávolítani a Lánchídról

Annyira erősödnek az óceánok hullámai, hogy kezd veszélyessé válni a helyzet

Annyira erősödnek az óceánok hullámai, hogy kezd veszélyessé válni a helyzet

Az MSZP ügyvédje képviseli Nagy Blankát

Az MSZP ügyvédje képviseli Nagy Blankát

Vörösiszapper: két hét múlva meglesz az új ítélet

Vörösiszapper: két hét múlva meglesz az új ítélet

Megmagyarázza az olvasóinak a Guardian, mi az az O1G, és ki az a Nagy Blanka

Megmagyarázza az olvasóinak a Guardian, mi az az O1G, és ki az a Nagy Blanka