szerző:
hvg.hu

A Microsoft kedden jelentette be, hogy megszünteti a TLS biztonsági protokoll 1.0-s és 1.1-es verziójának támogatását – igaz, erre igen sokat kell várni.

Ha egy titkosítási technológia kfeijesztése óta eltelt már 20 év, akkor az a mai világban finoman szólva sem nevezhető biztonságosnak. Márpedig a TLS (Transport Layer Security) protokoll 1.0-s és 1.1-es verziójával épp ez a helyzet: 20 éve létezik, a Microsoft Edge valamint Internet Explorer 11 böngészők pedig mind a mai napig támogatják a használatát. Ennek azonban véget vet a Microsoft.

A redmondi cég bejelentette, 2020-tól letiltja a TLS 1.0 és 1.1-es protokoll támogatását a fent említett két böngészőben. A cég ezzel a felhasználóknak szeretne kedvezni, hiszen így biztonságosabbá válik a böngészés. A még mindig ezt a protokollt használó webhelyeket pedig arra kérik, álljanak át mihamarabb a modernebb, 1.2-es és 1.3-as verzióra.

Az SSL Labs szerint egyébként jelenleg a webhelyek 94 százaléka már a TLS 1.2 protokollt támogatja, a Microsoft közlése szerint pedig az Edge napi használata során csupán az esetek 1 százalékában kell a TLS 1.0 vagy 1.1-en keresztül kapcsolódni a webhelyhez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Károly herceg kitüntette Tom Hardyt

Károly herceg kitüntette Tom Hardyt

Hatalmasat hajrázott, de győzni nem tudott a Szeged

Hatalmasat hajrázott, de győzni nem tudott a Szeged

A pocsék idő árt a májunknak

A pocsék idő árt a májunknak

Rejtett videó buktatta le a kínai luxushotelek dolgozóit

Rejtett videó buktatta le a kínai luxushotelek dolgozóit

64 éves férfi rabolt ki egy benzinkutat Győrben

64 éves férfi rabolt ki egy benzinkutat Győrben

Román buszsofőrök jöhetnek Magyarországra, akkora a hiány

Román buszsofőrök jöhetnek Magyarországra, akkora a hiány